Tietoa huoltajille

Tervetuloa Espoon Lastenliiton iltapäivätoimintaan!

Tälle sivulle on koottu lisätietoja huoltajille, joihin on tärkeä tutustua ennen toiminnan alkua.

YHTEYSTIEDOT

 • Hösmärinpuiston koulu: puh. 050 3663566 ja sähköposti hosmarinpuisto@lastenliitto.fi
 • Jalavapuiston koulu: puh. 050 438 9468 ja sähköposti jalavapuisto@lastenliitto.fi
 • Sunan koulu: puh. 040 163 1295 ja sähköposti suna@lastenliitto.fi
 • Koulumestarin koulu: puh. 040 163 1104 ja sähköposti koulumestari@lastenliitto.fi
 • Kirkkojärven koulu: puh. 040 163 1150 ja sähköposti kirkkojarvi@lastenliitto.fi
 • Mikkelän koulu: puh. 050 358 1405 ja sähköposti mikkela@lastenliitto.fi

Tallennattehan iltapäivätoiminnan numeron puhelimeenne mahdollisia ohjaajien yhteydenottoja varten. Tähän numeroon voitte ilmoittaa kaikki lapseenne liittyvät asiat, kuten poikkeukselliset kotiinlähtöajat. Lisäksi numerosta voi kysyä yleisiä kysymyksiä liittyen iltapäivätoimintaan. Ohjaajat vastaavat puhelimeen klo 12.00–17.00. Olkaa yhteydessä mieluiten tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä, koska toiminnan tuoksinassa puhelimen ääntä ei välttämättä kuule ja puhelimeen vastaaminen saattaa keskeyttää juuri hektisen toimintahetken. Kiireellisistä asioista on hyvä soittaa ja kiireettömissä asioissa sähköposti on hyvä väline.

Espoon Lastenliiton iltapäivätoiminnan koordinaattorina toimii Johanna Virsu. Johannan puhelinnumero on 040 016 6229 ja sähköposti espoonip-toiminta@lastenliitto.fi.

YHTEYDENPITO ILTAPÄIVÄTOIMINTAAN

Ilmoitattehan aina oman iltapäivätoiminnan toimipisteen kännykkään kirjallisesti (esim. tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä), jos

 • Lapsenne osallistuu toimintaan vain joinain päivinä tai osallistumispäiviin tulee muutoksia.
 • Lapsenne on poissa toiminnasta (esim. sairauden vuoksi). Oletuksena on, että lapsi tulee iltikseen joka päivä, mikäli siitä ei ole erikseen informoitu. Ohjaajat tiedustelevat vanhemmilta, mikäli lasta ei kuulu koulupäivän jälkeen.
 • Lapsella on poikkeuksellinen tuloaika iltapäivätoimintaan (esim. kerhojen tai tukiopetustuntien vuoksi) tai, jos itsenäisesti kotiin lähtevä lapsella on poikkeuksellinen kotiinlähtöaika.
 • Lapsenne saa joskus poikkeuksellisesti lähteä itse kotiin tai kaverin mukaan.
 • Varahakijoihin tulee muutoksia tai lisäyksiä. Kauden alussa, kun ohjaajat eivät vielä tunne teitä kaikkia, toivomme, että ilmoitatte varahakijasta myös iltiksen kännykkään, vaikka olisitte sen lapsentietolomakkeeseen kirjanneet.

Ohjaajamme eivät saa koulun puolelta lapsen terveydentilaan tai erityistuen tarpeisiin liittyviä lausuntoja ilman huoltajien lupaa. Olettehan toimittaneet ohjaajillemme kaikki tarpeelliset tiedot, jotta he pystyvät huolehtimaan lapsesta iltapäivätoiminnan ajan!

AUKIOLOAJAT

Iltapäivätoimintaa järjestetään arkisin koulupäivinä klo 12.00–17.00. Osaviikkoisella sopimuksella oleva lapsi on oikeutettu osallistumaan toimintaan klo 12.00–15.00. Huomioittehan, että toiminta päättyy lapsen osalta joko klo 15:00 tai klo 17:00, joten lapsi pitää olla haettuna toiminnasta siihen mennessä. Myös ohjaajien työvuorot päättyvät klo 17 ja he lähtevät silloin suoraan kerholta pois. Mahdollisista toiminta-aikoijen ylityksistä voimme joutua veloittamaan ylimääräistä maksua.

Iltapäivätoiminta on auki kaikkina koulupäivinä, paitsi mahdollisina lauantaikoulupäivinä. Koulujen loma-aikoina toimintaa ei järjestetä.

ENSIMMÄINEN ILTAPÄIVÄTOIMITAPÄIVÄ

Ensimmäisenä päivänä ohjaajat hakevat iltisläiset luokista tai sopivat opettajien kanssa lasten tuomisesta toimintatilaan, jotta jokainen lapsi tietää minne mennä. Päivän päätteeksi lapset lähtevät huoltajien ilmoittamalla tavalla kotiin joko itse tai sitten niin, että lapsi tullaan hakemaan. Mikäli ulko-ovi on lukossa hakiessanne lasta, soittakaa iltiksen kännykkään, niin ohjaaja avaa teille oven.
 
TOIMINNAN SISÄLTÖ JA PÄIVÄN KULKU

Iltapäivätoiminnassa koululaiset viettävät koulupäivän jälkeiset tunnit turvallisessa ympäristössä aikuisten ohjaajien läsnäollessa. Toimintamme päivittäiseen ohjelmaan kuuluu ulkoilua, läksy-/lepohetki, yhteinen ohjattu toimintahetki sekä valvottua vapaata toimintaa. Lapsille tarjoillaan välipala klo 14.00–14.30 välisenä aikana.

Me Lastenliitossa haluamme, että kaikilla iltapäivätoiminnassa on mukava ja turvallinen iltapäivä, ja toivommekin avointa ja välitöntä viestintää teidän huoltajien kanssa. Soitattehan tai tulette tapaamaan ohjaajia, mikäli pienikin asia askarruttaa teitä tai lapsianne, tai haluatte keskustella ”ihan muuten vaan lapsenne iltapäivistä”. Voitte halutessanne myös varata henkilökohtaisen keskusteluajan ohjaajilta.

Iltapäivätoiminnan suuntaa antava päiväohjelma:

klo 12:00 Lapset saapuvat toimintaan lukujärjestysten mukaisesti, ulkoilua ja leikkimistä 
klo 14:00 Välipala
klo 14:30 Läksyt, askartelua, pienryhmätoimintaa
klo 15:00 Osa-aikaiset lähtevät kotiin ja tämän jälkeen kokoaikaiset ulkoilevat ja sitten leikkivät vielä sisällä siihen asti kun päivä päättyy

Toimintasuunnitelmamme on laadittu valtakunnallisen lakisääteisen iltapäiväsuunnitelman sekä Espoon kaupungin toimintasuunnitelman pohjalta. Tarkemmat aikataulut ja tulevan ohjelman lähetämme huoltajille sähköpostilla.

MITÄ TARVITAAN MUKAAN

Huomioittehan, että ulkoilu kuuluu päivittäiseen ohjelmaamme, eli lapsilla tulee olla asianmukaiset ulkoiluvaatteet. Sadesäällä sadevaatteet, lämpimillä aurinkoisilla säillä hattu ja juomapullo ja talviaikana riittävän lämpimät vaatteet. Varavaatteita (esim. sukat ja talvella hanskat yms.) on hyvä pakata myös mukaan. Varavaatteet voi tuoda naulakkoon nimetyssä pussissa. Läksyjen tekoa varten reppuun tulee pakata myös omat muistiinpanovälineet.

Pyydämme teitä nimeämään kaikki lasten vaatteet ja tarvikkeet, jotta kadonneet tavarat on helpompi palauttaa omistajalleen. Iltapäivätoiminnan vakuutus on tapaturmavakuutus ja näin ollen se ei korvaa lasten omaisuutta (mm. kännykät, kadonneet vaatteet, lelut).

Samoin kuin koulussa, ei iltapäivätoiminnassa lapsilla ole lupa käyttää kännykkää. Mikäli haluatte tavoittaa lapsenne toiminnan aikana, voitte soittaa toimintapisteen puhelimeen. Lapset voivat tarvittaessa pyytää luvan soittaakseen omasta puhelimesta vanhemmilleen.

 MAKSUT JA LASKUTUS 

Iltapäivätoiminnan laskutuksesta vastaa Espoon kaupunki. Asiakasmaksu veloitetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Välipala sisältyy maksuun. Asiakas voi hakea asiakasmaksun huojennusta tai vapautusta Espoon kaupungilta.

Espoon kaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksut lukuvuonna 2022–2023:

 • Osa-aikainen iltapäivätoiminta klo 12–15: asiakasmaksu 80e/kk.
 • Kokoaikainen iltapäivätoiminta klo 12–17: asiakasmaksu 140e/kk.

Irtisanominen ja toiminta-aikamuutos tehdään osoitteeseen iltapaivatoiminta@espoo.fi. Irtisanominen ja muutos astuu voimaan yhden kokonaisen kalenterikuukauden jälkeen.

 

Tervetuloa Lastenliiton iltapäivätoimintaan!

Toivottaa: 

Espoon Lastenliitto ry