Östersundomin leiri-info

Yöleirit on tarkoitettu 7-13 -vuotiaille. Huom! Ikärajat ovat vain suosituksia, joiden mukaan leirien toiminta suunnitellaan. Mukaan tulevan lapsen tulee olla taitoa olla ja toimia isossa lapsiryhmässä, lapsia leirillä voi olla 10-30. Mikäli lapsesi käy erityisluokkaa tai tarvitsee koulussa oman avustajan - olethan toimistoon yhteydessä ennen ilmoittautumista, jotta voimme varmistaa leirin sopivan lapsellesi.

Leiripuhelin: Leiripuhelimen numero päivitetään toukokuussa (huomioi, että puhelin on muussa käytössä ennen leiriä - se tavoittaa oikeat ohjaajat vasta leiriviikon ensimmäisestä päivästä)

Toiminta-aika: 

Östersundomin leirille saavutaan maanantaina kello 12 ja leiri päättyy perjantaina kello 15.
Mikäli olette myöhässä, ilmoitattehan siitä soittamalla tai lähettämällä viestin leiripuhelimeen. HUOM! Noudatattehan leirien alkamis- ja päättymisaikoja.

Leirille saapuminen: Östersundomin leirikeskukseen saavutaan omilla kuljetuksilla, osoite on Knutersintie 915, 00890 Helsinki. 

Itäkeskuksesta katsottuna leirikeskus sijaitsee noin 13 kilometrin päässä. Bussit 93, 93K ja 841 ajavat Itäkeskuksesta Östersundomiin noin 25-30min. Lähimmät bussipysäkit ovat Sakarinmäen koulu (5102) ja Knutersintie (5017). Sakarinmäen koulun pysäkki vie aavistuksen lähemmäs ja Knutersintien pysäkki jättää ison tien varteen.

Leiripaikalla ohjaajamme ottavat leiriläiset vastaan ja vastailevat tällöin mielellään esimerkiksi leiriohjelmaa koskeviin kysymyksiin.

Leiriltä lähtö: Leiri päättyy perjantaina kello 15. Myös leiripaikalta poistuminen tapahtuu omilla kyydeillä. Olethan ajoissa!

Yhteydenpito: Oman puhelimen voi ottaa mukaan leirille, mutta niiden käyttöä pyritään rajaamaan ohjelman ulkopuoliselle ajalle. Tämä tarkoittaa sitä, ettei puhelinta myöskään kannettaisi päivällä mukana jotta vältytään vahingoilta leiriohjelman tiimellyksessä (leirivakuutus ei korvaa rikki menneitä tavaroita, kuten puhelinta). Puhelinta on mahdollisuus säilyttää kyllä päivän ajan ohjaajien huoneessa. Ohjaajilla on jatkuvasti mukanaan leiripuhelin, johon soittamalla saa hätätapauksissa yhteyden lapsiin myös päiväaikaan. Puhelimen toiminta-aika alkaa leiriviikon maanantaina puoli tuntia ennen leirin alkua ja päättyy leiriviikon perjantaina leiriltä saapumisen jälkeen. Leiriä ennen ja sen päätyttyä voi olla tarvittaessa yhteydessä toimistolle (esim. tiedustelut leiristä tai löytötavaroita kysellessä).

Ruokailu: Leirillä syödään aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruoka valmistetaan leireillä itse ja lapsia voidaan ottaa pienryhmissä apukokeiksi. Myös omia eväitä voi ottaa leirille mukaan. Herkkuja voi ottaa mukaan maltillisesti, maksimissaan 5€ edestä. Energiajuomat ovat kokonaan kiellettyjä.

Leirillä käyttäytyminen: Leirille ei ole varattu ylimääräisiä avustajaresursseja. Mikäli lapsi ei pysty toimimaan normaalissa ryhmätyöskentelyssä (esim. muita häiritsevä käyttäytyminen, kiusaaminen jne.), ovat huoltajat velvollisia hakemaan lapsen kesken päivän leiriltä. Tässä tapauksessa leirimaksua ei palauteta.

Muuta huomioitavaa: Leirialueella ei ole uintimahdollisuutta. 

Mitä mukaan (Huom! muista nimetä tavarat, leirille jäädessään ne on helpompi palauttaa omistajilleen):

 • Pyyhe ja peseytymisvälineet, uimapuku halutessaan (reppu tai kantopussi saunatavaroille on hyvä olla. Östersundomin leirillä ei ole uintimahdollisuutta)
 • Omat hygieniatarvikkeet (hammasharja, hammastahnaa, saippua, shampoo)
 • Tarvittaessa omat lääkkeet
 • Kumisaappaat ja sadevaatteet
 • Sään mukaiset vaatteet
  -alusvaatteet
  -paita
  -päällyshousut
  -takki
  -sukat
  -mahdolliset villasukat
  -lippis tai pipo
  -hanskat
  -kengät / saappaat (kelin mukaan)
 • Varaa mukaan myös tarpeeksi vaihtovaatteita
 • mahdollisesti taskulamppu, kamera, nenäliinoja
 • Liinavatteet
 • Suoja sänkyyn yökastelua varten (jos lapsella on yhtään taipumusta, suositellaan oman suojan mukaan ottamista - Lastenliiton vakuutus ei korvaa pilalle mennyttä patjaa, kulut pilalle menneestä patjasta tulevat huoltajalle).
 • Aurinkorasva
 •  Reipasta seikkailumieltä
   

Vanhemmille!

 • Noudatathan leirin alkamis- ja päättymisaikoja
 • Saavathan ohjaajat vanhemman hätätapauksessa kiinni?
 • Onhan leiripuhelinnumero muistissa?
 • Pysyykö herkkujen määrä kohtuudessa?
 • Pelikonsolit jätetään kotiin

KUVIA ÖSTERSUNDOMISTA

Mikä Östersundom?

Östersundomin leirikeskus on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen toimipaikka, joka on erikoistunut luonto- ja ympäristöasioihin. Talo on vanha koulu, jossa on iso noin 70 neliön liikuntasali sekä kaksi huonetta, pienempi noin 50 neliötä ja suurempi lähes 100 neliötä. Tämän lisäksi talosta löytyy sauna ja peseytymistilat.

Nuorisopalveluiden toimipaikoissa tavoitellaan kestävää elämäntapaa, tämä tarkoittaa sitä, että Östersundomissa pyritään toimimaan mahdollisimman ekologisesti. Talosta ja roskakatoksesta löytyy lajittelupisteet. Energiaa ja vettä käytetään säästäen ja jätteet lajitellaan huolellisesti.

Östersundomin leirikeskus toimii myös nuorisotalona (kesällä vain leiritoiminnan käytössä). 

Tutustu Östersundomin nettisivuihin

Mitä siellä voi tehdä?

Östersundomin leirikeskus on luonnon äärellä ja luontoa voikin hyödyntää monin tavoin. Pihapiiristä löytyy tällä hetkellä muun muassa "Össen seikkailurata" ja "Action track" - rata, jossa suoritetaan erilaisia luontoaiheisia tehtäviä älypuhelimella (mikäli leiriläiset pelaavat tätä, käyttää sovellusta ohjaaja). Östersundomin leirikeskusta parannellaan kesän aikana, jolloin pihalle saadaan vielä lisää mukaansatempaavia aktiviteetteja. 

Sisätiloissa on myös liikuntasali, joka on leirin käytössä.

Miten sinne pääsee?

Osoite:Knutersintie 915, 00890 Helsinki

Itäkeskuksesta katsottuna leirikeskus sijaitsee noin 13 kilometrin päässä. Bussit 93, 93K ja 841 ajavat Itäkeskuksesta Östersundomiin noin 25-30min. Lähimmät bussipysäkit ovat Sakarinmäen koulu (5102) ja Knutersintie (5017). Sakarinmäen koulun pysäkki vie aavistuksen lähemmäs ja Knutersintien pysäkki jättää ison tien varteen.

Miten majoitutaan?

Talossa on majoitustilat 40 henkilölle. Talolla on kaksi makuuhuonetta, joissa on kerrossängyt, liinavaatekomerosta löytyy muutama ylimääräinen patja. Yöpyjillä on ehdottomasti oltava mukana omat vuodevaatteet. Muista myös mukaan patjan suojus, mikäli lapsella on taipumusta yökasteluun (Lastenliiton vakuutus ei kata pilalle mennyttä patjaa, vaan mahdolliset kulut tulevat vanhemmalle).