Espoo / Haemme iltapäivätoiminnan ohjaajaa

Etsimme lukukaudeksi 2023-2024 Espoon Jalavapuiston, Kirkkojärven, Koulumestarin, Sunan ja Mikkelän koulujen toimipisteillemme aidosti lasten ohjaus- ja kasvatustyöstä kiinnostuneita reippaita, vastuuntuntoisia, toimeen tarttuvia, oma-aloitteisia ja tiimityöskentelytaidot omaavia iltapäivätoiminnan ohjaajia.

Espoon Lastenliitto ry on espoolainen lapsi- ja varhaisnuorisojärjestö, joka järjestää hauskaa vapaa-ajan harrastustoimintaa lapsille, varhaisnuorille ja lapsiperheille. Toimintamme ei ole tavoitekeskeistä, vaan siinä korostuvat osallisuus ja yhdessä tekeminen. Toimintamme taustalla ovat Lastenliiton arvot: reilu, rohkaiseva, lapsilähtöinen ja välittävä. Espoon yhdistys on osa Lastenliittoa ja toimii Lastenliiton toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Lastenliiton iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1.-2.-luokkalaisille sekä erityisopetuksessa oleville peruskoululaisille. Toiminnan toteuttamista ohjaavat valtakunnalliset koululaisten iltapäivätoiminnan perusteet, Espoon kaupungin iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma sekä Lastenliiton iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Iltapäivätoiminta alkaa koulupäivän päätyttyä klo 12 ja päättyy klo 17. Iltapäivätoiminnassa lapset leikkivät ja harrastavat ryhmissä sisällä ja ulkona. Päivän aikana on myös ohjattua toimintaa, jota ohjaavat iltapäivätoiminnan ohjaajat. Toiminta-aikana tarjoamme lapsille laadukkaan välipalan. Voit tutustua iltapäivätoimintaamme enemmän sivuillamme Iltapäivätoiminta | Lastenliitto

Mitä ohjaajan tehtäviin kuuluu?

Ohjaajana olet tärkeässä roolissa varmistamassa lapsille turvallisen ja virikkeellisen iltapäivän. Työtehtäviisi kuuluvat mm. toiminnan suunnittelu ja toteutus yhdessä ryhmän vastuuohjaajan ja muiden ohjaajien kanssa. Päivittäisiin tehtäviisi kuuluvat mm. päivän kulusta ja lasten turvallisuudesta huolehtiminen, erilaisten päivittäisten toimintatuokioiden ohjaaminen (esim. liikunta, kädentaidot), vapaan leikkiajan valvominen sisällä ja ulkona, välipalan esille laitto ja tarjoilu sekä yhteistyö koulun ja vanhempien kanssa.

Mitä sinulta toivomme?

 • riittävää suomenkielen taitoa, sillä toiminta tapahtuu suomenkielellä
 • soveltuvaa koulutusta (esim. koulunkäynnin tai iltapäivätoiminnan ohjaaja, lähihoitaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, liikuntaneuvoja, yhteisöpedagogi, sosionomi)
 • kokemusta lasten ja lapsiryhmän kanssa työskentelystä
 • reipasta asennetta, joustavuutta ja vahvaa tiimityöskentelyasennetta
 • oma-aloitteisuutta ja ongelmanratkaisukykyä
 • hygieniapassi, EA-kortti (ensiapukortti)
 • rikostaustaote on rikosrekisterilain 6§ 2 momentin mukaisesti esitettävä työnantajalle (vaaditaan kaikilta alaikäisten lasten kanssa työskenteleviltä)

Osaamisesi lisäksi erityisen tärkeää meille on, että sinulla on aito kiinnostus lasten kanssa työskentelyyn.

Mitä tarjoamme?

 • mahdollisuuden merkitykselliseen ja tärkeään työhön
 • perehdytyksen ja tiimin ja työnantajan tuen tehtävässä onnistumiseksi
 • työpaikan, jossa pääset vaikuttamaan toiminnan sisältöön ja kehittämiseen sekä hyödyntämään omia ammatillisia vahvuuksiasi
 • mahdollisuuden tehdä ohjaustyötä iltapäivätoiminnan lisäksi mm. tapahtumissa ja kerho- ja leiritoiminnassa

Työ on määräaikainen 08.08.2023-01.06.2024. Työsuhteen jatko seuraavalla lukuvuodella on mahdollista. Ohjaajan työaika on sopimuksesta riippuen 15-22 tuntia viikossa. Työstä maksetaan yksityisen sosiaalialan tes:in palkkataulukon mukainen tuntipalkka.

Kiinnostuitko tehtävästä? Lähetä CV:si ja hakemus 9.6.2023 mennessä osoitteeseen espoo@lastenliitto.fi. Kerro hakemuksessa itsestäsi, osaamisestasi ja siitä, minkä vuoksi työtehtävä kiinnostaa sinua. Kirjoita otsikkokenttään ”iltapäivätoiminnan ohjaaja”.