Tapahtumahaku

Kerho-ohjaaja / Espoo

Espoon Lastenliitto on Espoon alueella vuodesta 1973 toiminut voittoa tavoittelematon lapsi- ja varhaisnuorisojärjestö. Toiminnallamme tuemme turvallista lapsuutta ja onnellista vanhemmuutta. Haluamme omalta osaltamme kasvattaa ihmistaimista rehellisiä, tasapainoisia ja hassuttelevia yksilöitä. Toteutamme tavoitettamme järjestämällä monipuolista vapaa-ajan toimintaa lapsille, varhaisnuorille sekä lapsiperheille. Mahdollisuus mukavaan toimintaan ja edulliseen harrastamiseen tarjoutuu ympäri vuoden, kun tarjolla on metkaa kerhotoimintaa sekä erilaisia lystikkäitä tapahtumia. Koulujen loma-aikoina riittää tekemistä päiväleirien muodossa. Kaiken toiminnan taustalla ovat yhdistyksen arvot: oman elämän hallinta, vastuuntuntoisuus ja erilaisuuden hyväksyminen.

Kerhotoiminta
Kerhotoimintamme on matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka ei ole tavoitekeskeistä, vaan siinä korostuu leikkimielisyys sekä yhdessäolo. Toiminta on kivaa yhdessä puuhailua kerhon teemojen parissa siten että lapset pystyvät vaikuttamaan siihen mitä toiminnassa tehdään.

Pääosin kerhokausi alkaa syksyllä viikolla 36 ja päättyy viikolla 50. Kevätkausi alkaa puolestaan viikolla 4 ja päättyy viikolla 18. Kerhoissa ei järjestetä toimintaa koulujen loma-aikoina ja arkipyhinä (esim. vappu, pääsiäinen, itsenäisyyspäivä). Toimintaa voi kuitenkin järjestää myös kurssimuotoisesti, eli vaikkapa vain syysloman ajan tai lyhennettynä kautena.

Tule meille kerho-ohjaajaksi!
Innostuneet ja toimintaan sitoutuneet ohjaajat ovat kerhotoimintamme perusta ja haemme nyt joukkoomme uusia lasten vapaa-ajantoiminnan ohjaamisesta kiinnostuneita kerho-ohjaajia. Tällä hetkellä toiminnassamme on taide- keppihevos- ja monitoimikerhoja, mutta meille voit ehdottaa omaa kerho- tai kurssi-ideaa lasten tai nuorten parissa.

Mitä ohjaajalta odotetaan
Kerhon ohjaaja on henkilö, joka näyttää omalla esimerkillään mallia, on empaattinen, osallistava, antaa lapselle aikaa ja kuuntelee, on tasapuolinen kaikille sekä luo turvallisen ilmapiirin harrastaa. Ohjaaja vastaa oman kerhonsa toiminnan suunnittelusta yhdessä lasten kanssa sekä ohjaa toimintaa itsenäisesti Lastenliiton arvojen ja laatukriteereiden mukaisesti. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen ohjaamasi teeman parissa, vaan sinulla on tärkeä tehtävä luoda turvallinen ja hyvä ilmapiiri, jossa lasten on luontevaa toteuttaa itseään.

Ohjaajalta toivomme iloista elämänasennetta, vastuullisuutta, idearikkautta ja toimintaan sitoutumista sovituksi kerhokaudeksi. Lisäksi jokaiselta ohjaajalta edellytetään valmistautumista ja etukäteen perehtymistä toimintaan ja Lastenliiton yleisiin ohjeistuksiin. Ohjaajan tulee olla täysi-ikäinen. Ohjaustyö sopii opiskelijalle, mutta oikein hyvin myös harrastuksena muun työn oheen. Ohjaajaksi valituilta vaaditaan rikosrekisterilain 6§ 2 momentin mukainen rikosrekisteriote.

Ohjaajana toimimisen etuja
Kerhon ohjaaminen on mukava harrastus, jossa pääset osaksi espoolaista lapsi- ja varhaisnuorisotyötä sekä järjestömaailmaa. Espoon Lastenliitolla on nuorekas tekijäyhteisö, jossa on hyvä ja avoin yhteishenki. Meillä pääset toteuttamaan itseäsi ja ideoitasi, osallistumaan koulutuksiin sekä kehittämään halutessasi enemmänkin lasten harrastustoimintaa Espossa. Meillä saat ryhmien ohjauksesta korvauksen, jossa noudatetaan yksityisen sosiaalipalvelualan TES:in palkkataulukkoa.

Hakuaika ja hakeminen
Ohjaajahaku on käynnissä 24.8. saakka, mutta haastatteluita aletaan tehdä jo 17.8. alkaen. Voit hakea ohjaajaksi jo sovittuihin, syksyllä käynnistyviin kerhoihin, mutta käynnistämme mielellämme myös uusia kerhoryhmiä.

Voit hakea ohjaajaksi tämän linkin kautta Webropol-lomakkeella. Vain lomakkeen kautta tehdyt hakemukset huomioidaan

Järjestökoordinaattori
Jenni Voutilainen
040 585 2722
jenni.voutilainen@lastenliitto.fi