Tapahtumahaku

Kesätyöt 2020: Leiriohjaajia ja kesäsomettajia

Kesätöihin Lastenliitolle?

Lastenliitto ry on vuonna 1972 perustettu valtakunnallinen lapsi- ja varhaisnuorisojärjestö. Järjestämme monipuolista vapaa-ajan toimintaa lapsille, nuorille ja perheille. Päätoimintamuotojamme ovat kerhot ja leirit. Järjestämme vuoden aikana paljon erilaisia koko perheen tapahtumia ja olemme mukana erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Lisäksi järjestämme lakisääteistä aamu- ja iltapäivätoimintaa. Toimintamme avulla luomme ja lisäämme etenkin matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille sekä tuemme aikuisia vanhemmuudessa ja työn ja perheen yhteensovittamisessa. Lastenliiton toimintaa pohjaa kolmelle arvolle; erilaisuuden hyväksyminen, vastuuntuntoisuus ja oman elämän hallinta.   

Espoon Lastenliitto ry järjestää hauskaa vapaa-ajan harrastustoimintaa lapsille, varhaisnuorille ja lapsiperheille Espoon alueella.
Vantaan Lastenliitto ry järjestää kerho-, leiri-, koulutus-, tapahtuma- sekä iltapäivätoimintaa Vantaalla lapsille, nuorille ja lapsiperheille.

Kesällä 2020 järjestämme päiväleirejä alakouluikäisille lapsille ympäri Espoota ja Vantaata ja kaipaamme joukkoomme innokkaita ja motivoituneita ohjaajia. Tarjolla on töitä sekä vastuuohjaajille, ohjaajille ja apuohjaajille, mutta myös tuuraajille. Lisäksi palkkaamme 15-17-vuotiaita nuoria kesäsomettajiksi, jotka kiertävät kesäleireillämme taltioiden toimintaa. 

Leiriohjaajaksi

Leirien teemat ja sisältö
Jokaisella leiriviikolla on oma teemansa, jonka mukaan leiriviikon ohjelma rakentuu. Teemat ovat vahvassa osassa Lastenliiton leireillä, joten luovuus, heittäytymiskyky ja soveltaminen ovat ohjaajilta toivottavia piirteitä. Leirien päämääränä on tarjota lapsille unohtumattomia kokemuksia, oppimisen iloa sekä yhdessäoloa. Ohjaajien vastuulla on tarjota lapsille turvallinen ympäristö ja tavoitteiden toteutuminen niin, että lapset saavat hienon leirikesän – unohtamatta kuitenkaan itse ohjaajien viihtyvyyttä!

Leireihin pääset tutustumaan ennakkoon Espoon osalta TÄÄLTÄ ja Vantaan osalta TÄÄLTÄ!

Mitä ohjaajalta odotetaan sekä työnkuvat
Ohjaajalta toivomme positiivista asennetta, idearikkautta ja työhön sitoutumista sekä kokemusta erilaisten ryhmien ohjaamisesta. Ohjaajien tulee olla joko lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä, alalle opiskelevia tai muuten alakokemuksen omaavia. Kaikkien ohjaajien työnkuvaan kuuluu toiminnan suunnittelu- sekä ohjaustyöt yhdessä oman leiritiimin kanssa. Lisäksi työhön kuuluu asiakaspalvelu, vastuu lapsiryhmän turvallisuudesta, tavaran huolto ja paikkojen kunnossapito, tarvittaessa yhteydenpito toimistolle/toimintapaikkaan/vanhempiin.

Vastuuohjaaja
Täysi-ikäinen henkilö, jolla on aiempaa kokemusta leirityöstä, vastaa leirin toimivuudesta yhdessä leiritiimin kanssa.

Ohjaaja
Täysi-ikäinen henkilö, joka vastaa leirin käytännön työstä yhdessä leiritiimin kanssa.

Apuohjaaja
Alaikäinen tai alle 25-vuotias nuori jolla on vähäinen kokemus leirityöstä. Huomioithan että sekä Espoon että Vantaan kaupungit tukevat nuorten kesätyöllistymistä kesäsetelillä. Tutustuthan siis kesäsetelimahdollisuuteen. Löydät setelistä tietoa Espoon osalta TÄÄLTÄ ja Vantaan osalta TÄÄLTÄ.

Tuuraaja
Työhön kutsutaan tarpeen niin vaatiessa ja työ on keikkaluontoista. Kutsu saattaa tulla hyvissä ajoin tai saman päivän aikana kun tarve tuuraajalle on (esimerkiksi sairastapauksen yllättäessä).

Leiriaika ja palkkaus
Leirejä järjestetään kesä- ja elokuussa ja työviikkoja on tarjolla 1-5 riippuen leiripaikasta. Ohjaajatarpeet leiripaikoissa vaihtelevat lapsimäärien mukaisesti. Leirit ovat viiden päivän mittaisia (poikkeuksena juhannusviikko) ja leirien päivittäinen toiminta-aika Espoossa on 9-15 ja Vantaalla 10-15. Palkka maksetaan yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaisesti. Lähtöpalkka 0-5 kokemusvuodella on vastuuohjaajalla 12,22€/h, ohjaajalla 11,40€/h ja apuohjaajalla 8,55€/h. Ohjaajien päivittäiset työajat sovitaan leirikohtaisesti. Voit kertoa hakemuksessa ensisijaiset toiveesi leiripaikkojen suhteen. Voit hakea töihin myös molempiin kaupunkeihin.

Leirikesä käynnistetään 18.4. ohjaajien suunnittelupalaverilla, johon jokaisen leiriohjaajan tulee osallistua.

15-17-vuotiaita kesäsomettajia Espoon ja Vantaan Lastenliitoille

Haemme Vantaan ja Espoon Lastenliitoille kesätyöntekijöiksi nuoria, joiden tehtävinä on toimia somettajina niin lasten kesäleireillä, kuin toimistollammekin. Työsuhteet kestävät kaksi viikkoa ja työtä tehdään niin itsenäisesti, parina kuin tiiminäkin. Työpäivien kesto on pääasiallisesti 4-5h/päivä. Tehtäviin kuuluu kesäleirien valo- ja videokuvaaminen, sisältöjen julkaisu pääosin Instagramiin sekä mahdollisesti Youtube-videoiden koostaminen. Pääset myös suunnittelemaan sisältöä yhdessä tiimin kanssa. Arvostamme luovuutta ja kekseliäisyyttä, sekä kokemusta sosiaalisesta mediasta.

Somenuoren sijoituspaikka on Lastenliiton toimisto Helsingin Kampissa, mutta päivittäiseen työhön kuuluu liikkuminen toiminta-alueellamme Espoossa ja Vantaalla. Somenuori pääsee osaksi Lastenliiton markkinointi- ja viestintätiimiä, jossa arvostetaan uusia näkökulmia ja ideoita. Kenttätyössä somenuori toimii itsenäisesti.

Työtä voidaan tehdä jokaisen nuoren omia vahvuuksia hyödyntäen ja osaamista vahvistaen, tarjoten samalla kuitenkin mahdollisuuksia itsensä haastamiseen ja sitä kautta uusien onnistumisen kokemuksien saamiseen.

Somenuoren on tarkoitus luoda lapsille ja perheille mukavia muistoja ja levittää ympärilleen hyvää mieltä. Tässä työssä saat päästää luovuutesi valloille ja pitää hauskaa sisällöntuoton parissa!

Hakeminen
Mikäli kiinnostuit, täytä kesätyöhakemus ja täydennä sitä halutessasi videohakemuksella numeroon 040 585 2722 (Jenni Voutilainen, Espoo) tai 045 1500 580 (Halla Herva, Vantaa). Otamme huomioon vain lomakkeen kautta saapuneet hakemukset. Haku päättyy 15.4.2020 ja teemme päätökset kevään aikana. Olemme sinuun yhteydessä, jos sinut kutsutaan haastatteluun. Lähetämme kaikille hakijoille tiedon valinnoista viimeistään toukokuun aikana.

Hae tehtävää
Hae tehtävää täällä.

Tiedustelut tehtävistä
Jenni Voutilainen, Espoo: 040 585 2722 tai jenni.voutilainen@lastenliitto.fi
Halla Herva, Vantaa: 045 1500 580 tai vantaa.koordinaattori@lastenliitto.fi