Tapahtumahaku

Leiriteemat ja päiväohjelma

Mitä leireillä sitten oikein tehdään  ja mistä päiväohjelma koostuu?

Kaikki leirimme ovat jonkin tietyn leikkimielisen teeman ympärille rakennettuja. Teema on punainen lanka, jonka mukaan toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan. Esimerkiksi avaruusteemaisella leirillä leikitään pyrstötähtihippaa ja luontoleireillä askarrellaan luonnon materiaaleista. Leireillä ei opiskella, vaan teemaa toteutetaan leikkien, askarrellen ja liikkuen.

Teemasta riippumatta leiriviikon aikana keskitytään hauskaan yhdessä tekemiseen, nautitaan kesästä sekä puuhataan monenlaista. Päiviin sisältyy ohjattua teematoimintaa sekä vapaata valvottua leikkiaikaa. Ohjatun toiminnan kesto vaihtelee toiminnasta riippuen. Pääsääntöisesti leiripäivään kuuluu kolme ohjatun toiminnan tekemistä. Jokainen leiri on yksilöllinen, sillä toiminta rakentuu lapsiryhmän ja ohjaajatiimin mukaan. Koska toiminta saattaa muokkautua myös leiriviikon aikana, tarkkoja leirisuunnitelmia ei leirin alussa jaeta.

Alla olevat ajat ovat noin aikoja ja ohjelma voi elää osallistujien ja päivien mukaan.

9.00-9.30 Saapuminen ja vapaata leikkiä
09.30 Ohjattua toimintaa ohjelmastariippuen sisällä tai ulkona (1)
11.00 Lounas
11.30 Ulkoilu ja vapaata leikkiä
12.00 Ohjattua toimintaa ohjelmasta riippuen sisällä tai ulkona (2)
13.00 Omien välipalojen syönti
13.30 Ohjattua toimintaa ohjelmasta riippuen sisällä tai ulkona (3)
14.30 Vapaata leikkiä (paluu leiripaikalle, mikäli ohjelmassa on ollut retki lähialueelle)
15.00 Leiripäivä päättyy. Lasten haku tai lapset lähetetään kotiin, kuten olette ilmoittautumisen yhteydessä valinneet.
 

Leiriteemat elokuu 2020

#Kivaayhdessä

Tällä leiriviikolla puuhataan kaikenlaista kivaa mitä rentoon ja touhuntäyteiseen kesäviikkoon voi mahduttaa, sillä tämän viikon ohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa. Leirisuunnitelmissa otetaan huomioon kunkin lapsiryhmän kokoonpano sekä lasten omat toiveet aktiviteeteista.

Leirin ohjelma voi koostua esimerkiksi seuraavista kokonaisuuksista:
Takapihaturistit - Ulkoilua lähimaastossa
Nokkelat salapoliisit
Hulluttelevan tieteentekijän testiryhmä
Liikkuvat lajitestaajat
Sarjisralli
Kauniita unia! – Unisiepparin teko
Sananikkarit
Perinneleikit
Taiteillen
Minimaailmat kenkälaatikossa

Pääset valitsemaan sinua kiinnostavat teemat ilmoittautumislomakkeessa, sekä kertomaan muut toiveesi leirin sisältöä koskien. Kunkin leirin ohjelma on ainutlaatuisensa, sillä niin ovat lapsetkin. Tervetuloa pitämään kivaa yhdessä!

Metsinkäisten salattu luonto

Metsinkäiset, nuo pikkuriikkiset oliot, ovat innokkaina vastaanottamaan leiriläiset tutkimusmatkalle luonnon helmaan. Selvitetään yhdessä muun muassa miltä näyttää maailma muurahaisten silmin ja millaisia askartelumateriaaleja luonto tarjoaa. Metsinkäisten mukana tutustumme leiripaikan lähiluontoon ja sen eliöihin. Viikon aikana taiteillaan, liikutaan ja leikitään monipuolisesti luontoteeman mukaisesti.