2021 kesäleirit infokirje

Aurinkoinen tervehdys kesän 2021 leiriläinen!

Tervetuloa Kirkkonummen Lastenliiton järjestämille päiväleireille!

Yhteystiedot:
*Vuorenmäen leiri: puh. 045-8454 300
/ Janina ja Minnea, Eerikinkartanontie 5, koulun liikuntasalin viereinen luokka, käynti sisäpihan puolelta.
*Gesterbyn leiri: puh. 050-5533 990 /Minttu, Petra ja Venla sekä Kamu-leirillä leirikaverit Julia ja Veera. Vilhonkummuntie 4, 02400 Kirkkonummi, Väistötila Oskari 125 ja 126.

Leirikännykän numero on vanhempien hyvä tallentaa omaan kännykkään. Leiripäivän aikana lasten omat kännykät säilytetään äänettömällä repuissa, eli vanhemmat tavoittavat lapsen soittamalla leirikännykkään.
*Ilmoitattehan ohjaajille, jos lapsi ei jonain päivänä osallistu toimintaan tai ei tule leirille klo 9-9.30 välisenä aikana. Mikäli leiriaikana teitä mietityttää jokin asia, olettehan samantien yhteydessä ohjaajiin.

 

Korona-ajan vaikutuksia leiritoimintaan

Koronatilanteesta johtuen, leireillä toimitaan mahdollisimman paljon ulkona ja tarvittaessa toiminta siirretään täysin ulkotoiminnaksi. Huomaattehan, että lapsilla tulee olla sään mukainen ulkoiluvarustus. Olemme varautuneet tarvittaessa jakamaan ryhmän 10 hengen pienryhmiin. Ryhmäjaot tehdään leirin alkaessa, jotta voimme varmistaa kaverusten pääsyn samaan ryhmään. Muistattehan myös, että leirille voi osallistua ainoastaan täysin terveenä. HUOM! Mikäli lapsella on esim. siitepölyallergia tai astma, joka voi aiheuttaa hengitystieoireita, olehan yhteydessä heti ensimmäisenä leiripäivänä suoraan ohjaajiin.
Mikäli teitä mietityttää jokin asia koronatilanteeseen tai muuhun leiritoimintaan liittyen, olettehan yhteydessä ennen leirin alkua aluekoordinaattoriin ja leirin aikana leirin ohjaajiin. Lisää infoa korona-ajan vaikutuksesta toimintaamme (mm. käsienpesu, muu hygienia) löytyy myös leirisivuiltamme: www.lastenliitto.fi/uusimaa/leirit

 

Lelut ja liikuntavälineet

Lapset voivat halutessaan ottaa leirille mukaan omia leluja ja liikuntavälineitä (kts. kohta vakuutus). Leirillä on käytössä niin sisä- kuin ulkoliikuntavälineitä ja leluja.

 

Vakuutus
Lapsi on vakuutettu leirin ajan Pohjola-vakuutuksessa. Huomioittehan kuitenkin, että lasten pelit, lelut ja kännykät ovat omalla vastuulla. Toivommekin, että mietitte yhdessä kotona mitä leluja lapsi saa tuoda leirille, sillä emme vastaa niiden rikkoutumisesta tai katoamisesta.

 

Lounas ja välipala
Päiväleirillä tarjotaan lämmin lounas. Gesterbyn leiriläiset käyvät syömässä Jokirinteen koululla ja Vuorenmäen leiriläiset ruokailevat koulun ruokalassa. Kamu-kameleontin liikuntaleirille lapset tuovat kotoa oman välipalan. Huomioittehan eväitä valitessa, että välipaloille ei ole käytössä jääkaappia. Välipalan syönti tapahtuu päivästä riippuen joko leiripaikan tiloissa tai retkellä. Pakkaattehan eväät niin, että lapsen on helppo kuljettaa niitä mukana. Laiskiaisten leppoisat lomapäivät-leirillä välipalan tekeminen on yksi ohjelmanumero, eli sille leirille omaa välipalaa ei tuoda, vaan lapset syövät itse valmistamansa välipalan. Korona-tilanteesta johtuen, välipalat suunnitellaan ja valmistellaan niin, että jokainen koskee vain omiin välipalatarvikkeisiin.

 

Peruspäiväohjelma

Ohjaajat ovat suunnitelleet kaikenlaista hauskaa tekemistä leiripäiville. Päiväleireillä nautitaan kesästä, pidetään hauskaa ja tehdään monenlaista. Päiviin sisältyy ohjattua teematoimintaa sekä sopivassa suhteessa vapaata valvottua leikkiaikaa. Ohjatun toiminnan kesto vaihtelee toiminnasta riippuen. Pääsääntöisesti leiripäivään kuuluu kolme ohjatun toiminnan tekemistä riippuen tekemisen pituudesta. Ohjaajat antavat ensimmäisenä leiripäivänä lapsille tulevan viikon suuntaa antavan ohjelman. Ohjelman suunnittelussa on huomioitu ilmoittautumisen yhteydessä kirjaamiinne toiveisiin. Ohjelma on suuntaa antava, sillä lapset saavat myös leiriaikana vaikuttaa toiminnan sisältöön ja suunnitteluun. Ohjelma elää osallistujien ja päivien mukaan. Ajat ovat noin aikoja ja esimerkki päiväaikataulusta.

 

Kamu-kameleontin liikuntaleiri

9.00-9.30        Saapuminen ja vapaata leikkiä

09.30-10.30   Ohjatun toiminnan tekeminen (1)

10.30-11.30   Lounas (noin aika, ruokailuun on varattu noin 30 minuuttia)
                      Vapaata leikkiä ja ruuansulatushetki

11.30-12.15   Ohjatun toiminnan tekeminen (2)

12.15-12.45   Vapaata leikkiä

12.45-13.15   Omien välipalojen syönti

13.15-14.00   Ohjatun toiminnan tekeminen (3)

14.00               Leiripäivä päättyy. Paluu leiripaikalle, mikäli ohjelmassa on ollut retki lähialueelle. Lasten haku/ lapset lähetetään kotiin, kuten olette ilmoittautumisen    yhteydessä valinneet.*Jos ette muista mitä olette valinneet ilmoittautuessanne tai haluatte muuttaa valintaa, olettehan yhteydessä leirin ohjaajiin ensimmäisenä leiripäivänä.

 

Laiskiaisten leppoisat lomapäivät-leiri

9.00-9.30        Saapuminen ja vapaata leikkiä

09.30-10.30   Ohjatun toiminnan tekeminen (1)

10.30-11.30   Lounas (noin aika, ruokailuun on varattu noin 30 minuuttia)
                      Vapaata leikkiä ja ruuansulatushetki

11.30-12.15   Ohjatun toiminnan tekeminen (2)

12.15-12.45   Vapaata leikkiä

12.45-13.45   Ohjatun toiminnan tekeminen (3, välipalan valmistus) ja välipalan syönti

13.45-14         Vapaata leikkiä, Laiskiaisten leppoisat lomapäivät-leiri

14.00               Leiripäivä päättyy. Lasten haku/ lapset lähetetään kotiin, kuten olette ilmoittautumisen yhteydessä valinneet. *Jos ette muista mitä olette valinneet      ilmoittautuessanne tai haluatte muuttaa valintaa, olettehan yhteydessä leirin ohjaajiin ensimmäisenä leiripäivänä.

                                                                                                                                         

Käytössäännöt

Kesäleirit ovat lasten vapaa-ajan toimintaa ja haluamme taata kaikille leiriläisille laadukkaan leiriviikon. Leirillä tulee kohdella kaikkia asiallisesti, kunnioittavasti ja ystävällisesti sekä toimia ohjaajien ohjeiden mukaisesti. Leiripaikalta poistuminen ilman lupaa on kielletty. Leireille ei ole varattu ylimääräisiä avustajaresursseja. Mikäli lapsi ei pysty toimimaan normaalissa ryhmätyöskentelyssä (esim. muita häiritsevä käyttäytyminen, kiusaaminen jne.) on ohjaajilla oikeus evätä lapsen osallistuminen toimintaan loppupäiväksi tai -viikoksi. Tälläisissä tilanteissa ovat huoltajat velvollisia hakemaan lapsen kesken päivän leiriltä.

Mitä mukaan leirille

  • juomapullo
  • välipala (Kamu-kameleontin liikuntaleiri)
  • säänmukaiset ulkoiluvarusteet: tarvittaessa sadevaatteet, aurinkorasva ja hattu/ lippis
  • varavaatteet
  • sisäliikuntavaatteet (toiminta kuitenkin pääsääntöisesti ulkona)

Varavaatteita ja muita varusteita voi jättää nimetyssä pussissa säilöön leiriviikon ajaksi.

 

Iloisin leiriterveisin,

Hanna Sares, Kirkkonummen aluekoordinaattori

045-104 1492, hanna.sares@lastenliitto.fi