Saavutettavuusseloste

Lisätietoa Lastenliiton verkkosivujen saavutettavuudesta

Tältä sivulta voit lukea lisätietoja Lastenliiton verkkosivujen saavutettavuudesta.


Lastenliiton verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Lastenliiton verkkosivut on julkaistu 31.10.2019. Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 10.3.2020. Lastenliiton virkailijat ovat arvioineet verkkosivujen saavutettavuuden yhteistyössä verkkosivuston teknisestä toimituksesta vastaavan osapuolen kanssa.

Sivuston saavutettavuus

Sivusto täyttää suurimmilta osin lain vaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Suurimmat puutteet liittyvät litetiedostojen saavutettavuuteen. Merkittävä osa sivuston liitetiedostoista on ladattu sivustolle ennen 23.9.2018 ennen saavutettavuusvaatimusten voimaantuloa. Tätä ennen luoduista tiedostoista saavutettavuusvaatimukset koskevat keskeisimpiä asiointiin tarvittavia tiedostoja. Näitä tiedostoja päivitetään kuitenkin jatkuvasti uusiin, saavutettaviin versioihin.

Lastenliiton virkailijoille on laadittu ohjeet saavutettavan sisällön laatimiseen ja virkailijoita on koulutettu saavutettavien tiedostojen luomisessa. Sivuston saavutettavuuden tilaa seurataan jatkuvasti.

Palaute ja yhteydenotto

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Voit antaa palautetta havaitsemistasi puutteista saavutettavuusvaatimuksiin verrattuna. Kerro asiasta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit myös pyytää sisältöjä, jotka eivät ole saavutettavuusvaatimusten mukaisia, itsellesi sopivassa saavutettavassa muodossa. Vastaamme palautteisiin 14 vuorokauden kuluessa. Voit lukea lisää tietoa saavutettavuuteen liittyvistä oikeuksistasi Aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Voit jättää palautetta myös nimettömänä. Tällöin meidän ei tarvitse (emmekä voi) vastata palautteeseen, mutta huomioimme palautteessa esiin tuodut saavutettavuuspuutteet.

Selvityspyynnön saavutettavuuspuutteesta voi tehdä alla olevalla lomakkeella tai olemalla yhteydessä Lastenliiton toiminnanjohtaja Mia Syysnummeen sähköpostitse mia.syysnummi@lastenliitto.fi.

Saavutettavuuspalautteen lomake

Lähetäthän tällä lomakkeella vain saavutettavuuteen liittyvää palautetta.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, annathan ensin palautetta suoraan meille. Vastauksessa saattaa mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä selvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lain saavutettavuusvaatimusten toteutumista valvova viranomainen koko Suomessa.

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinvaihde 0295 016 000