Espoo, Helsinki - Kesäleiriohjaaja ja vastuuohjaaja

Haluatko mukaan luomaan unohtumatonta kesää lastenleireille Espooseen ja/tai Helsinkiin? Lastenliitto etsii nyt innostuneita ja idearikkaita ohjaajia kesäleireilleen kesä- ja elokuuksi.

Haluatko mukaan luomaan unohtumatonta kesää lastenleireille Espooseen tai Helsinkiin? Lastenliitto etsii nyt innostuneita ja idearikkaita ohjaajia kesän päiväleireilleen kesä- ja elokuuksi. Haussa on myös ohjaajia Helsinkiin yöleireille.

Lastenliitto ry on vuonna 1972 perustettu lapsi- ja varhaisnuorisojärjestö, joka on perheitä lähellä ympäri Suomen. Järjestämme lapsille, nuorille ja lapsiperheille elämyksellistä, innostavaa ja lasten näköistä harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa, johon on helppo osallistua. Olemme olemassa, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa. Lastenliiton järjestämän toiminnan taustalla ovat yhdistyksen arvot: reilu, rohkaiseva, lapsilähtöinen sekä välittävä. Kaiken toimintamme keskiössä on osallisuus ja yhdessä tekeminen. 

#kivaayhdessä 

Espoossa toimiva Espoon Lastenliitto ry ja Helsingissä toimiva Helsingin Lastenliitto ry järjestävät kesällä 2023 leiritoimintaa ja kaipaavat nyt joukkoonsa lasten vapaa-ajanohjauksesta kiinnostuneita ohjaajia.
 
Tarjolla on töitä sekä leirivastaavalle ja ohjaajille, mutta myös tuuraajille. Alaikäisille apuohjaajille tulee erillinen hakulomake myöhemmin keväällä.
 
Leiritoiminta 

Leiritoimintamme on kivaa yhdessä puuhailua erilaisten leiriteemojen parissa. Leiriviikkojen aikana keskitytään hauskaan yhdessä tekemiseen, nautitaan kesästä sekä puuhataan monenlaista. Päiviin sisältyy ohjattua teematoimintaa sekä vapaata valvottua leikkiaikaa. Jokainen leiri on yksilöllinen, sillä toiminta rakentuu lapsiryhmän ja ohjaajatiimin mukaan. 
 
Leirien päämääränä on tarjota lapsille unohtumattomia kokemuksia, oppimisen iloa sekä yhdessäoloa. Ohjaajien vastuulla on tarjota lapsille turvallinen ympäristö ja tavoitteiden toteutuminen niin, että lapset saavat hienon leirikesän – unohtamatta kuitenkaan itse ohjaajien viihtyvyyttä!

Leirejä järjestetään kesä- ja elokuussa ja voit hakea ohjaajaksi yhdelle tai useammalle leirille. Ohjaajamäärät leiripaikoissa vaihtelevat lapsimäärien mukaisesti. Leirit ovat viiden päivän mittaisia (poikkeuksena juhannusviikko) ja päiväleirien päivittäinen toiminta-aika on 9-15. Ohjaajien työajat vaihtelevat kaupunki/leirikohtaisesti 5-7h/pv välillä. Helsingin yöleireillä omat työaikaohjeistukset.

Työllistyä voi 1-4 viikoksi kesä- ja elokuussa. Jokaiselta ohjaajalta edellytetään valmistautumista ja etukäteen perehtymistä toimintaan ja Lastenliiton yleisiin ohjeistuksiin. Järjestämme kaikille tehtäviin valituille perehdytyksen.
 
Yhdistystemme toimintaan sekä leireihin pääset tutustumaan tarkemmin Espoon Lastenliiton nettisivuilta ja Helsingin Lastenliiton nettisivuilta.

Mitä ohjaajalta odotetaan sekä työnkuvat 
Lastenliiton ohjaaja on henkilö, joka näyttää omalla esimerkillään mallia, on empaattinen, osallistava, antaa lapselle aikaa ja kuuntelee, on tasapuolinen kaikille sekä luo turvallisen ilmapiirin harrastaa. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, vaan sinulla on tärkeä tehtävä luoda turvallinen ja hyvä ilmapiiri, jossa lasten on luontevaa toteuttaa itseään. Ohjaajan roolina on toimia mahdollistajana. 
 
Ohjaajalta toivomme iloista elämänasennetta, idearikkautta ja työhön sitoutumista sekä kokemusta erilaisten ryhmien ohjaamisesta. Kaikkien ohjaajien työnkuvaan kuuluu toiminnan suunnittelu- sekä ohjaustyöt yhdessä oman leiritiimin kanssa. Lisäksi työhön kuuluu vastuu lapsiryhmän turvallisuudesta, tavaran huolto ja paikkojen kunnossapito.

Leiriohjelmat ovat osittain valmiina ja osittain ohjaajien suunniteltavissa, Lastenliiton arvojen ja laatukriteereiden mukaisesti, hyödyntäen Lastenliiton toimintamateriaaleja. Lisäksi suunnitelmia muokataan aina yhdessä lasten kanssa, jotta saadaan aikaan ryhmän näköistä toimintaa.

Lisäksi jokaiselta ohjaajalta edellytetään valmistautumista ja etukäteen perehtymistä toimintaan ja Lastenliiton yleisiin ohjeistuksiin. Järjestämme kaikille tehtäviin valituille perehdytyksen. Ohjaajaksi valituilta vaaditaan rikosrekisterilain 6§ 2 momentin mukainen rikosrekisteriote.
 
Vastuuohjaaja
Innostava tiiminvetäjä, joka vastaa yhteishengen luomisesta ja leirin sujuvuudesta. Leirivastaava pitelee käsissään ohjaksia ja vastaa leirin kokonaiskuvasta, mutta osaa tarvittaessa myös jakaa tehtäviä muille tiimin jäsenille.  
 
Työnkuvaasi kuuluu ohjaustyön lisäksi yhteistyö lasten vanhempien sekä toimiston työntekijöiden kanssa, käytännön järjestelyt sekä toiminnan kirjallinen raportointi. 
 
Ohjaaja 
Innostunut, vastuuntuntoinen ja idearikas tiimityöskentelijä, joka vastaa leirin käytännön työstä yhdessä muun leiritiimin kanssa.  

Tuuraaja 
Työhön kutsutaan tarpeen niin vaatiessa ja työ on keikkaluontoista. Kutsu saattaa tulla hyvissä ajoin tai saman päivän aikana, kun tarve tuuraajalle on (esimerkiksi sairastapauksen yllättäessä). 
 
Ohjaajana toimimisen etuja 
Lastenliiton ohjaajana pääset osaksi alueen lapsi- ja varhaisnuorisotyötä sekä järjestömaailmaa. Meillä pääset toteuttamaan itseäsi ja ideoitasi sekä luomaan lapsille ikimuistoisen leirikokemuksen.
 
Lisäksi saat: 

  • Perehdytyksen Lastenliiton toimintaan sekä omaan työnkuvaasi
  • Esihenkilön ja työtiimin tuen 
  • Kirjallisen työsopimuksen ja työtodistuksen 
  • Palkan työstäsi. Palkka maksetaan yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaisesti. Lähtöpalkka 0-5 kokemusvuodella on vastuuohjaajalla 12,81€/h, ohjaajalla 11,85€/h ja apuohjaajalla 8,89€/h. Ohjaajien päivittäiset työajat sovitaan leirikohtaisesti. 

Hakuaika ja hakeminen 
Mikäli koet olevasi sopiva henkilö tekemään lasten leirikesästä ikimuistoista, voit hakea ohjaajaksi tämän linkin kautta Webropol-lomakkeella. Vain lomakkeen kautta tehdyt hakemukset huomioidaan. Haku päättyy 23.4.2023, mutta teemme palkkauksia pitkin kevättä aina sopivan henkilön löydyttyä.

Voit kertoa hakemuksessa ensisijaiset toiveesi leiripaikkojen suhteen. Voit hakea töihin myös eri kaupunkeihin. Pyrimme tarjoamaan hakijoille sopivia leirikokonaisuuksia, jolloin ohjaajaksi voi halutessaan myös työllistyä kesän aikana moneen eri kaupunkiin.

Voit täydentää hakemustasi vapaamuotoisella videohakemuksella, jonka voit lähettää whatsappilla alla olevaan numeroon tai esimerkiksi jakaa pilvipalveluun tai youtubeen lisäämäsi videon linkin. Huomioithan, että katseluoikeudet ovat kunnossa. 

Tiedustelut ja mahdolliset videohakemukset (lomakkeen lisäksi) whatsappilla
Honne Syväniemi, Espoo: 040 585 2722
Piia Honkanen, Helsinki: 045 137 2744