Usein kysytyt kysymykset

Kuinka saan parhaiten yhteyden ohjaajiin? Yhteyden ohjaajiin saa iltapäiväkerhon omasta puhelinnumerosta. Puhelimen päässä ohjaajat ovat ma-pe klo 12–17, joten tämän ajan ulkopuolella kannattaa laittaa sairastumiset/muut ilmoitusasiat tekstiviestitse, jolloin ohjaajat saavat tiedon töihin tullessaan. Ilmoita ohjaajille aina, jos lapsi on jostain syystä poissa kerhosta tai lapsen kotiinlähtö poikkeaa normaalista.

TOIMIPAIKAT JA YHTEYSTIEDOT:

Suutarilan ala-aste, p. 045 650 2531
Herttoniemenrannan ala-aste, punaisten ryhmä p. 045 650 2536
Herttoniemenrannan ala-aste, keltaisten ryhmä p. 050 463 5631
Merilahden ala-aste, p. 045 129 8867
Roihuvuoren ala-aste, p. 045 347 8101

Töölö ala-aste, p. 050 554 3565

Iltapäivätoiminnan koordinaattorin yhteystiedot: Sini Saari, sini.saari@lastenliitto.fi, 045 - 265 2627

Kuinka muutan toiminta-aikaa?
Toiminta-aikaa voit muuttaa laittamalla asiasta sähköpostia toiminnanjohtaja Pirjo Tolvaselle, pirjo.tolvanen@lastenliitto.fi. Muutos on tehtävä vähintään yhtä kalenterikuukautta ennen muutoksen haluttua alkua. Jos siis teet toiminta-ajan muutoksen 15.1., helmikuu laskutetaan vielä vanhalla toiminta-ajalla ja muutos astuu voimaan 1.3. alkaen. 

Kuinka irtisanon lapseni iltapäiväkerhopaikan?

Irtisanomislomakkeen saa KasKon sivuilta. Lomake toimitetaan turvasähköpostilla osoitteeseen iltapaivatoiminta@hel.fi tai tulostettuna osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki.

Paikan irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti vähintään yhtä kalenterikuukautta ennen muutoksen alkua.

Kuinka haen iltapäiväkerhopaikkaa?
Iltapäiväkerhopaikkaa haetaan aina alkuvuodesta, tarkat päivämäärät selviävät vuosittain ja ilmoitetaan sekä meidän nettisivuilla, että Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan nettisivuilla.

Täytä hakulomake KasKon sivuilla ja allekirjoita vahvalla tunnistautumisella. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää verkkolomaketta, voit hakea myös paperilomakkeella. Linkit hakulomakkeeseen löytyy KasKon sivuilta kohdasta "Hakeminen peruskoulujen iltapäivätoimintaan." Lomake postitse KasKoon tai iltapäivätoiminnan toimipisteelle.

Kuinka haen maksuhuojennusta?

Maksuhuojennusta tulee hakea syyslukukauden osalta viimeistään 31.12. ja kevätlukukauden osalta 31.5. mennessä lomakkeella, joka löytyy täältä. Hakemukseen liitetään seuraavat asiakirjat ja asiakirja kopiot:

  • allekirjoitettu hakulomake iltapäivätoiminnan asiakasmaksun alentamisesta / perimättä jättämisestä (liitteenä)
  • päätös iltapäivätoimintaan ottamisesta                                                                                                                                                                                      
  • kopiot asiakaslaskuista                                                                                                                                                                                                  
  • kopiot tuloselvityksistä        

Hakemus asiakirjakopioineen toimitetaan osoitteella: Helsingin kaupunki, Opetusvirasto, Terhi Kaskimies, PL 3000, 00099 Helsingin kaupunki

Mitkä ovat asiakasmaksut lukuvuodelle?   
Asiakasmaksut ovat seuraavat: toiminta-aika 12.00–16.00 – 100€, toiminta-aika 12.00–17.00 – 120€.

Kuinka tiedän mitä kerhossa tapahtuu?
Iltapäiväkerhosta lähetetään huoltajan antamaan sähköpostiin vastuuohjaajan kirjoittama kuukausitiedote, jossa kerrotaan kuulumisia, tärkeitä päivämääriä ja muuta kerhoa koskevia asioita. Niihin koteihin, joista emme ole sähköpostia saaneet, annamme kuukausitiedotteen lapsen mukana reppupostina. Voit myös aina kysyä lasta hakiessasi ohjaajilta iltapäiväkerhon toiminnasta, jolloin ohjaajat mielellään kertovat päivän kuulumisia. Ohjaajat ovat myös yhteydessä vanhempiin, mikäli kerhossa tapahtuu päivän aikana jotain selvitettävää / tiedotettavaa.

Mitä iltapäiväkerhotoiminta pitää sisällään? 
Iltapäiväkerhon päiväohjelma vaihtelee kerhoittain, tarkan ohjelman saat kysymällä kerhosi ohjaajilta. Jokaisella kerholla on alustava viikko-ohjelma, jonka mukaan toiminta määräytyy. Jokaiseen iltapäiväkerhopäivään kuuluu kuitenkin ohjattua toimintaa, vapaata leikkiä, välipala sekä ulkoilua. Kerhossa on myös mahdollisuus tehdä läksyt. Läksyjen tekeminen kerhossa ei kuitenkaan ole pakollista ja lopullinen vastuu läksyistä on luonnollisesti vanhemmilla.

Riittääkö, jos lapsi ilmoittaa kerhoon poikkeuksen lähtöajasta/muusta muutoksesta?                            
EI! Huoltajan on aina itse ilmoitettava kerhoon, jos lapsi saapuu/lähtee normaalista poikkeavaan aikaan, ei tule kerhoon ollenkaan tai päivän aikana tapahtuu muuta normaalista poikkeavaa. Ohjaajat tarkistavat aina huoltajalta lapsen itse ilmoittaman muutoksen.