Leirikirje

Päiväleiri-info

In english here!

Päiväleirit on tarkoitettu 7-10-vuotiaille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki vuosina 2013-2016  syntyneet lapset, joilla on taitoja olla ja toimia isossa lapsiryhmässä (lapsia leirillä voi olla 10-30). Huom! Ikärajat ovat suosituksia, joiden mukaan leirien toiminta suunnitellaan. Päiväleirit toimivat nuorisotalojen tai koulujen tiloissa.

Toiminta-aika: Leirien päivittäinen toiminta-aika on klo 9.00 - 15.00.

 • Leirin aloitus: Leirit aloitetaan ensimmäisenä leiripäivänä kokoontumalla klo 9.00 toimipaikan pääsisäänkäynnillä. Leiriohjaajamme ottavat leiriläiset vastaan ja vastailevat tällöin mielellään esimerkiksi leiriohjelmaa koskeviin kysymyksiin. Lapset tuodaan ja haetaan niin, että vanhempi ei tule leiripaikan sisätiloihin vaan ohjaajan kanssa jutustelu hoidetaan ulkona. 

Yhteydenpito: Jokaisella leiripaikalla on oma leiripuhelin, joilla saa yhteyden ohjaajiin ja hätätapauksissa myös leiriläisiin. Puhelimen toiminta-aika on leiripäivien ajan kello 9:00-15.00. Toiminta-ajan ulkopuolella voi laittaa tekstiviestin. Leirien osoite- ja yhteystiedot löytyvät leiri-infosta, jonka olette saaneet sähköpostiinne ilmoittautumisen yhteydessä.

Leiripuhelimet:

Päivitetään toukokuussa

HUOM! Leiripuhelimet ovat myös muussa käytössä, puhelinnumero tavoittaa leiriohjaajat leirin ensimmäisestä aamusta alkaen. Ennen ja jälkeen leirin yhteys toiminnanohjaajaan.

Ruokailu: Päivän aikana tarjotaan lämmin lounas sekä pieni välipala (koostuu näkkileivästä ja hedelmästä). Myös omia eväitä saa ottaa lisäksi, mutta huomioithan, että eväiden kannattaa olla reppusäilytyksen kestäviä. Huom! Ei karkkeja, limppareita tai muita herkkuja!  

Leirille tulee ottaa omat ruokailuvälineet mukaan: lautanen, muki, haarukka/lusikka ja veitsi. Oma juomapullo tulee ottaa mukaan leirille ja nimikoida se. Leirille otetaan omat ruokailuvälineet mukaan siksi, koska nuorisotalojen ja koulujen tiloissa ei pääsääntöisesti ole mahdollisuutta lainata / käyttää heidän astioitaan. 

Mahdolliset ruoka-aineallergiat kysytään ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioithan, että ruokatilaukset ruuan toimittajalta tulee tehdä viimeistään kahta viikkoa ennen leirin alkua, eli viime hetken muutoksista saatetaan veloittaa lisämaksu.

Mikäli joudumme perumaan leirin (vähäisen osallistujamäärän / muuttuneiden tilavuorojen vuoksi), ilmoitamme asiasta viimeistään 2 viikkoa ennen leirin alkua. 

MUISTA OTTAA LEIRILLE MUKAAN

 • Omat ruokailuvälineet: lautanen, haarukka / lusikka, muki ja veitsi.
 • Nimikoitu juomapullo
 • Aurinkorasva
 • Sään mukaiset vaatteet joissa on kiva touhuta niin ulkona kuin sisällä. Leiritoiminnassa painotetaan ulkoilua, joten sään mukaiset varusteet ovat välttämättömät!

MUUTA TÄRKEÄÄ HUOMOITAVAA

 • Sairaana leirille ei ole asiaa. Pienikin tauti parannellaan kotona, ennen kuin leirille voi taas tulla. Vanhempi on velvollinen hakemaan lapsen heti leiriltä, mikäli lapsi sairastuu kesken päivän.
 • Leirillä huomioidaan entistä tarkemmin hyvä hygienia sekä painotamme toiminnassa ulkoilua
 • Ovathan ohjaajat tietoisia lapsenne allergioista ja muista tärkeistä asioista, jotta heillä on tarpeeksi kattavat tiedot huolehtiakseen lapsenne hyvinvoinnista leirillä?
 • Huomioittehan myös että leireille ei ole varattu ylimääräisiä avustajaresursseja. Mikäli lapsi ei pysty toimimaan normaalissa ryhmätyöskentelyssä (esim. muita häiritsevä käyttäytyminen, kiusaaminen jne.), ovat huoltajat velvollisia hakemaan lapsen kesken päivän leiriltä. Tässä tapauksessa leirimaksua ei palauteta.
 • Noudattakaa leirin alkamis- ja loppumisaikoja. Kulkeeko lapsi itsenäisesti vai noutaako joku. Poikkeustilanteissa tieto ohjaajille joko lapulla tai tekstiviestillä!
 • Tallenna muistiin oman leirin leiripuhelinnumero ja ilmoita tekstarilla, jos lapsi on poissa.
 • Varmista, että ohjaajilla on oikeat yhteystiedot, jotta huoltaja saadaan kiinni hätätapauksissa.
 • Karkit ja limut ovat päiväleireillä kiellettyjä.
 • Pelikonsolit jätetään kotiin, eikä puhelimilla pelailla leiripäivän aikana 
 • Leirivakuutus ei korvaa rikkimenneitä esineitä, kuten puhelimia, silmälaseja ym. Lapset vastaavat itse omista tavaroistansa esim. kännyköistä tai liikuntavälineistä yms. 
 • Löytötavaroita voi leirin aikana tiedustella leirin ohjaajilta sekä leirin jälkeen toimistolta. Löytötavaroita säilytetään toiminnan jälkeen kolme kuukautta, jonka jälkeen ne laitetaan kierrätykseen
 • Helsingin Lastenliiton toimisto on pääsääntöisesti kiinni heinäkuun

Mikäli muuta kysyttävää nousee leireihin liittyvissä asioissa, ota yhtettä:

Toiminnanohjaaja Anna Merikaiho

helsinki.toiminnanohjaaja@lastenliitto.fi
p. 045 137 2744

Jäsenasioissa, ota yhteyttä:

Toiminnanjohtaja Pirjo Tolvanen
etunimi.sukunimi@lastenliitto.fi
p. 040 737 9528