Meriharjun leiri-info

Yöleirit on tarkoitettu 8-13 -vuotiaille. Huom! Ikärajat ovat vain suosituksia, joiden mukaan leirien toiminta suunnitellaan.

Leiripuhelin:

045-6502536

(huomioittehan, että puhelin on muussa käytössä ennen leiriä - se tavoittaa oikeat ohjaajat vasta leiriviikon ensimmäisestä päivästä. Muina aikoina toimisto vastaa mielellään kysymyksiin.)

Toiminta-aika: 

Meriharjun leirille saavutaan maanantaina kello 12 ja leiri päättyy perjantaina kello 14.
Mikäli olette myöhässä, ilmoitattehan siitä soittamalla tai lähettämällä viestin leiripuhelimeen. HUOM! Noudatattehan leirien alkamis- ja päättymisaikoja.

Lapset tuodaan ja haetaan niin, että vanhempi ei tule leiripaikan sisätiloihin vaan ohjaajan kanssa jutustelu hoidetaan ulkona. 

 

Leirille saapuminen: Meriharjuun saavutaan omilla kuljetuksilla, osoite on Uutelantie 32, 00990 Helsinki. Meriharjun luontotalo (ent. kurssikeskus) sijaitsee Uutelan ulkoilu- ja luonnonsuojelualueella, Vuosaaren Skatanniemessä. Aurinkotuulenkadun bussipysäkiltä Uutelantietä pitkin on sinne matkaa noin 1,5 km.

Leiripaikalla ohjaajamme ottavat leiriläiset vastaan ja vastailevat tällöin mielellään esimerkiksi leiriohjelmaa koskeviin kysymyksiin.

Leiriltä lähtö: Leiri päättyy perjantaina kello 14. Myös leiripaikalta poistuminen tapahtuu omilla kyydeillä. Olethan ajoissa!

Yhteydenpito: Oman puhelimen voi ottaa mukaan leirille, mutta niiden käyttöä pyritään rajaamaan ohjelman ulkopuoliselle ajalle. Tämä tarkoittaa sitä, ettei puhelinta myöskään kannettaisi päivällä mukana jotta vältytään vahingoilta leiriohjelman tiimellyksessä (leirivakuutus ei korvaa rikki menneitä tavaroita, kuten puhelinta). Puhelinta on mahdollisuus säilyttää kyllä päivän ajan ohjaajien huoneessa. Ohjaajilla on jatkuvasti mukanaan leiripuhelin, johon soittamalla saa hätätapauksissa yhteyden lapsiin myös päiväaikaan. Puhelimen toiminta-aika alkaa leiriviikon maanantaina puoli tuntia ennen leirin alkua ja päättyy leiriviikon perjantaina leiriltä saapumisen jälkeen. Leirin päätyttyä voi olla tarvittaessa yhteydessä toimistolle (esim. löytötavaroita kysellessä).

Ruokailu: Leirillä syödään aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruoka valmistetaan leireillä osittain itse ja osittain tilattuna ja lapsia voidaan ottaa pienryhmissä apukokeiksi. Myös omia eväitä voi ottaa leirille mukaan. Herkkuja voi ottaa mukaan maltillisesti, maksimissaan 5€ edestä. Energiajuomat ovat kokonaan kiellettyjä.

Leirillä käyttäytyminen: Leirille ei ole varattu ylimääräisiä avustajaresursseja. Mikäli lapsi ei pysty toimimaan normaalissa ryhmätyöskentelyssä (esim. muita häiritsevä käyttäytyminen, kiusaaminen jne.), ovat huoltajat velvollisia hakemaan lapsen kesken päivän leiriltä. Tässä tapauksessa leirimaksua ei palauteta. Ennen leiriltä pyritään etsimään ratkaisua leirillä toimimiseen yhdessä vanhempien kanssa.

Sairaana leirille ei ole asiaa. Pienikin tauti parannellaan kotona, ennen kuin leirille voi taas tulla. Vanhempi on velvollinen hakemaan lapsen heti leiriltä, mikäli lapsi sairastuu kesken leirin. Leirimaksusta on mahdollista saada hyvitystä lääkärintodistusta vastaan.

Leirillä huomioidaan entistä tarkemmin hyvä hygienia sekä painotamme toiminnassa ulkoilua sekä pienryhmätoimintaa. 

Mitä mukaan (Huom! muista nimetä tavarat, leirille jäädessään ne on helpompi palauttaa omistajilleen):

 • Uikkarit, pyyhe ja peseytymisvälineet (reppu tai kantopussi saunatavaroille on hyvä olla)
 • Omat hygieniatarvikkeet (hammasharja, hammastahnaa, saippua, shampoo, hiusharja)
 • Tarvittaessa omat lääkkeet. Lääkkeen kanssa tarvitsemme vanhemmalta lupalapun ja lääkkeenanto ohjeistuksen, jotta ohjaajat saavat antaa lapselle lääkettä. 
 • Kumisaappaat ja sadevaatteet
 • Sään mukaiset vaatteet
  • paitoja, pitkiä ja lyhyitä
  • housuja, pitkiä ja lyhyitä
  • alusvaatteet
  • paita
  • päällyshousut
  • takki
  • sukat
  • mahdolliset villasukat
  • lippis tai pipo
  • hanskat
  • kengät / saappaat (kelin mukaan)
 • mahdollisesti taskulamppu, kamera, nenäliinoja
 • Liinavatteet + oma tyyny
 • Suoja sänkyyn yökastelua varten (jos lapsella on yhtään taipumusta, suositellaan oman suojan mukaan ottamista - Lastenliiton vakuutus ei korvaa pilalle mennyttä patjaa, kulut pilalle menneestä patjasta tulevat huoltajalle).
 • Aurinkorasva
 • Juomapullo (nimikoituna)
 • Reipasta seikkailumieltä

Varaa mukaan myös tarpeeksi vaihtovaatteita

Vanhemmille!

 • Noudatathan leirin alkamis- ja päättymisaikoja
 • Saavathan ohjaajat vanhemman hätätapauksessa kiinni?
 • Onhan leiripuhelinnumero muistissa?
 • Pysyykö herkkujen määrä kohtuudessa?
 • Pelikonsolit jätetään kotiin

KUVIA MERIHARJUSTA

Mikä Meriharju?

Meriharjun luontotalo on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen toimipaikka, joka on erikoistunut luonto- ja ympäristöasioihin. Rakennus on ainutlaatuinen, yli satavuotias, myöhäisjugend-tyylinen puuhuvila kauniin mäntymetsän keskellä aivan merenrannan tuntumassa.

Meriharjun luontotalo on kestävän elämäntavan mallitalo. Energiaa käytetään säästäen ja jätteet lajitellaan huolellisesti. Talosta ja roskakatoksesta löytyy lajittelupisteet sekä oma kompostori. Lisäksi pihalla on viljelylaareja, joiden satoa voi hyödyntää.

Mitä siellä voi tehdä?

Meriharjun luototalo tarjoaa mitä upeimman ympäristön perinteiselle kesäleiritoiminnalle. Heti talon pihasta alkaa kaunis, vanha mäntymetsä. Talon itäpuolelta aukeaa merenranta. Rantaviivaa seuraillessa voi löytää jään muokkaamia silokallioita, jylhiä jyrkänteitä, hiekkaisia poukamia sekä tervaleppien reunustamia rantoja. Pienen matkan päässä on Särkkäniemen luonnonsuojelualue ”laguuneineen”, upea Skatanniemen kärki sekä Skatan tilan perinnemaisemat.

Toisessa kerroksessa on suurtalouskeittiö astiastoineen 40 hengelle (kertakäyttöastioiden käyttö ei sovi talon periaatteisiin), valoisa ruokasali ja juhlava takkasali. Talossa on myös pienryhmähuoneita. Pihapiirissä sijaitsee erillinen saunarakennus, pelikenttä, kaksi grillipaikkaa sekä lintutarha.

Miten sinne pääsee?

Osoite: Uutelantie 32, 00990 Helsinki

Meriharjun luontotalo (ent. kurssikeskus) sijaitsee Uutelan ulkoilu- ja luonnonsuojelualueella, Vuosaaren Skatanniemessä. Aurinkotuulenkadun bussipysäkiltä Uutelantietä pitkin on sinne matkaa noin 1,5 km.

Miten majoitutaan?

Talossa on majoitustilat 34 henkilölle. Toisessa kerroksessa sijaitsevia majoitushuoneita on kolme + kokin/ohjaajien huone. Huoneissa on kerrossängyt, liinavaatekomerosta löytyy muutama ylimääräinen patja. Talon kolmannessa kerroksessa yöpyminen on paloturvallisuussyistä kielletty. Yöpyjillä on ehdottomasti oltava mukana omat vuodevaatteet. Muista myös mukaan patjan suojus, mikäli lapsella on taipumusta yökasteluun (Lastenliiton vakuutus ei kata pilalle mennyttä patjaa, vaan mahdolliset kulut tulevat vanhemmalle).