Lapsella on oikeus harrastaa

16.11.2016

TIEDOTE 16.11.2016

JULKAISUVAPAA HETI

LAPSELLA ON OIKEUS HARRASTAA

Lapsen oikeuksien juhlapäivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. YK:n hyväksymä lapsen oikeuksien sopimus tuli voimaan Suomessa 25 vuotta sitten ja sen teemana tänä vuonna Suomessa on yhdenvertaisuus.

 

Kansallinen Lastenliitto on jo kolmena vuonna nostanut esille lapsen oikeudet ja viettänyt kokonaista teemaviikkoa lasten kunniaksi. Tänä vuonna Lastenviikkoa vietetään yhteistyössä muiden lapsi- ja varhaisnuorisojärjestöjen kanssa 14.-20.11. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukevat järjestöt juhlistavat Lapsen oikeuksien päivää ja lapsen oikeuksia järjestämällä pitkin viikkoa erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia ja tempauksia ympäri Suomen. Viikon tunnuslauseena on ”Lapsella on oikeus harrastaa” ja kampanjan löytää somesta tunnuksilla #harrastan ja #lastenviikko.

 

Lastenviikko huipentuu lauantaina 19.11. pop up -kerhotapahtumiin, jolloin ilmaisia kerhoja ilmestyy eri puolille Suomea lasten iloksi. Kerhot toteutetaan yhteistyössä Lastenviikon järjestelyissä mukana olevien järjestöjen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Viikon aikana tapahtuu pop up -kerhojen lisäksi myös muutakin, kuten kerhojen kaverikertoja, joulumyyjäiset ja kirjaparkki. Käy kurkkaamassa kaikki tapahtumat nettisivuilta: www.lastenviikko.fi

 

Vantaalla pop up -kerhot valtaavat perjantaina Tikkurilan kauppakeskus Dixin klo 15-16, lauantaina kauppakeskus Jumbon klo 11-15 ja sunnuntaina Myyrmäen Taidetalo Toteemin, jossa vietetään Lapsen oikeuksien päivän juhlaa.

Katso Dixin tapahtuma Facebookista!

Katso Jumbon tapahtuma Facebookista!

Katso Toteemin tapahtuma Facebookista!