Vuoden Lastenliittolaiset palkittu Vantaan Lastenliitolla

23.11.2021

Lastenliitto palkitsee liittokokouksessaan vuosittain "vuoden lastenliittolainen" -palkintoja eri alueille. Palkinto on kunnianosoitus hyvästä työstä Lastenliitossa, ja se voidaan antaa esimerkiksi ansioituneelle ohjaajalle, luottamushenkilölle tai virkailijalle. 

Tänä vuonna Vantaan Lastenliiton palkittavia saivat ehdottaa työntekijät, vapaaehtoiset sekä toiminnassa olevat asiakkaat. Ehdotusten joukosta valikoitui vuoden 2021 palkittaviksi seuraavat.

Lastenliiton liittokokouksessa palkittu:

Vuoden lastenliittolainen: kerho-ohjaaja Julia Karvonen

Julia on pitkäaikainen ohjaaja, joka tekee työtä täydellä sydämellä. Hän on lasten keskuudessa pidetty ohjaaja, joka innostaa ja kannustaa ja toteuttaa yhdistyksen arvoja. Juliaan voi luottaa ja hän tekee työnsä tunnollisesti.
 
Lisäksi Vantaan Lastenliitto palkitsee:

Vuoden tiimipalkinto: Johanna Ajo ja Marjut Ilonen / Mikkolan iltapäivätoiminta 

Johanna on pitkäaikainen iltapäivätoiminnan konkari, joka on tunnollinen ja luotettava työntekijä. Hän ei pelkää tuoda mahdollisia puutteita tai kehityskohtia esiin. Hän luo itse myös ratkaisuja ja toteuttaa työparinsa kanssa arvojen mukaista iltapäivätoimintaa, jossa lapset ovat keskiössä. 

Marjut on kokenut, luova ja innostunut iltapäivätoiminnan ohjaaja, joka innostaa omalla toiminnallaan myös lapsia. Hän osaa heittäytyä lapsen tasolle, mutta pitää myös rajat ja osaa toimia tiukassa paikassa. Työparinsa kanssa hän toteuttaa arvojen mukaista iltapäivätoimintaa, jossa lapset ovat keskiössä 

Iltapäivätoiminnan tiiminä ja työparina Marjut ja Johanna osaavat ottaa toisensa huomioon ja antavat toisilleen palautetta rakentavasti. He mallintavat omalla käytöksellään myös lapsille, kuinka iltapäivätoiminnassa ollaan ja käyttäydytään. Yhteistyö päivän rutiineissa on hioutunut saumattomaksi ja tiimisopimuksessa sovituista asioista pyritään pitämään kiinni. Johanna ja Marjut ovat käsitelleet esille nousseet haasteet ja onnistuneet löytämään eroavaisuuksistaan ne asiat, jotka työssä täydentävät toinen  toistensa vahvuuksia. Tiimin vahva toiminta näkyy myös ryhmätoiminnan laadussa. 

Vuoden kunniamaininta: Elisa Kuusjärvi

Elisa on erittäin pitkäaikainen kerho-ohjaaja, joka on sydämeltään Lastenliittolainen. Hän on vuosien varrella ohjannut tauotta Koivukylässä toimivia taidepajoja ja edes useat perheenlisäykset eivät ole aiheuttaneet pidempiä taukoja ohjaustyöhön. Tällä hetkellä Elisa ohjaa lisäksi kuutta syksyllä 2021 alkanutta Harrastusten Vantaa -taidepajaa eri puolilla Vantaata. Elisa on ollut lasten ja huoltajien joukossa pidetty ohjaaja ja toimisto on aina voinut luottaa siihen, että Elisan taidepajoissa homma toimii. Vuodesta 2018 alkaen Elisa on toiminut myös aktiivisena hallituksen jäsenenä. Tällä kunniamaininnalla haluamme kiittää Elisaa Vantaan Lastenliitolle annetusta panoksesta, sillä Lastenliiton linjausten mukaisesti luottamustehtävissä ei jatkossa voi toimia työsuhteessa oleva henkilö. Onneksi saamme pitää Elisan kerho-ohjaajana jatkossakin!

Paljon onnea kaikille palkituille!