Talvilomaleirin leirikirje

Päiväleiri-info talvilomaleirille

In english here!

Päiväleirit on tarkoitettu 7-10-vuotiaille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki vuosina 2014-2017 syntyneet lapset, joilla on taitoja olla ja toimia isossa lapsiryhmässä (lapsia leirillä voi olla 10-20). Huom! Ikärajat ovat suosituksia, joiden mukaan leirien toiminta suunnitellaan. Päiväleirit toimivat koulujen tiloissa ja tiloissa voi olla muitakin tilojen käyttäjiä samaan aikaan.

Toiminta-aika: Leirien päivittäinen toiminta-aika on klo 9.00 - 15.00.

Leirin aloitus: Leirit aloitetaan ensimmäisenä leiripäivänä kokoontumalla klo 9.00 toimipaikan pääsisäänkäynnillä. Leiriohjaajamme ottavat leiriläiset vastaan ja vastailevat tällöin mielellään esimerkiksi leiriohjelmaa koskeviin kysymyksiin.

Yhteydenpito: Jokaisella leiripaikalla on omat leiripuhelimensa, joilla saa yhteyden ohjaajiin ja hätätapauksissa myös leiriläisiin. Puhelinten toiminta-aika on leiripäivien ajan kello 9:00-15.00 (mahdollisesti myös puolituntia ennen tai jälkeen leirin, riippuen ohjaajien suunnittelutunneista). Leirien osoite- ja yhteystiedot löytyvät sähköpostiin tulleesta ilmoittautumisvahvistuksesta sekä nettisivuiltamme.

Leiripuhelimet:

 • Jätkäsaaren talvileirin leiripuhelin 044 960 2807
 • HUOM! Leiripuhelimet ovat myös muussa käytössä, puhelinnumero tavoittaa leiriohjaajat leirin ensimmäisestä aamusta alkaen. Ennen ja jälkeen leirin yhteys toiminnanohjaajaan.

Ruokailu: Päivän aikana tarjotaan lämmin lounas sekä pieni välipala (koostuu näkkileivästä ja hedelmästä). Myös omia eväitä saa ottaa lisäksi, mutta huomioithan, että eväiden kannattaa olla reppusäilytyksen kestäviä. Huom! Ei karkkeja, limppareita tai muita herkkuja!  

Leirille tulee ottaa omat ruokailuvälineet mukaan: lautanen, muki, haarukka/lusikka ja veitsiLeirille otetaan omat ruokailuvälineet mukaan siksi, koska nuorisotalojen ja koulujen tiloissa ei pääsääntöisesti ole mahdollisuutta lainata / käyttää heidän astioitaan. Myös oma juomapullo tulee ottaa mukaan leirille ja nimikoida se. 

Mahdolliset ruoka-aineallergiat kysytään ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioithan, että ruokatilaukset ruuan toimittajalta tulee tehdä viimeistään kahta viikkoa ennen leirin alkua, eli viime hetken muutoksista saatetaan veloittaa lisämaksu.

Mikäli joudumme perumaan leirin (vähäisen osallistujamäärän / muuttuneiden tilavuorojen vuoksi), ilmoitamme asiasta viimeistään 2 viikkoa ennen leirin alkua. 

MUISTA OTTAA LEIRILLE MUKAAN

 • Nimikoitu juomapullo
 • Omat ruokailuvälineet: lautanen, haarukka / lusikka, muki ja veitsi.
 • Sään mukaiset vaatteet joissa on kiva touhuta niin ulkona kuin sisällä. Leiritoiminnassa painotetaan ulkoilua, joten sään mukaiset varusteet ovat välttämättömät!

MUUTA TÄRKEÄÄ HUOMOITAVAA

 • Sairaana leirille ei ole asiaa. Pienikin tauti parannellaan kotona, ennen kuin leirille voi taas tulla. Vanhempi on velvollinen hakemaan lapsen heti leiriltä, mikäli lapsi sairastuu kesken päivän.
 • Ovathan ohjaajat tietoisia lapsenne allergioista ja muista tärkeistä asioista, jotta heillä on tarpeeksi kattavat tiedot huolehtiakseen lapsenne hyvinvoinnista leirillä?
 • Huomioittehan myös että leireille ei ole varattu ylimääräisiä avustajaresursseja. Mikäli lapsi ei pysty toimimaan normaalissa ryhmätyöskentelyssä (esim. muita häiritsevä käyttäytyminen, kiusaaminen jne.), ovat huoltajat velvollisia hakemaan lapsen kesken päivän leiriltä. Tässä tapauksessa leirimaksua ei palauteta.
 • Noudattakaa leirin alkamis- ja loppumisaikoja. Kulkeeko lapsi itsenäisesti vai noutaako joku. Poikkeustilanteissa tieto ohjaajille joko soitolla tai tekstiviestillä!
 • Tallenna muistiin oman leirin leiripuhelinnumero ja ilmoita tekstarilla, jos lapsi on poissa.
 • Varmista, että ohjaajilla on oikeat yhteystiedot, jotta huoltaja saadaan kiinni hätätapauksissa.
 • Karkit ja limut ovat päiväleireillä kiellettyjä.
 • Pelikonsolit jätetään kotiin, eikä puhelimilla pelailla leiripäivän aikana 
 • Leirivakuutus ei korvaa rikkimenneitä esineitä, kuten puhelimia, silmälaseja ym. Lapset vastaavat itse omista tavaroistansa esim. kännyköistä tai liikuntavälineistä yms. 
 • Löytötavaroita voi leirin aikana tiedustella leirin ohjaajilta sekä leirin jälkeen toimistolta. Löytötavaroita säilytetään toiminnan jälkeen kolme kuukautta, jonka jälkeen ne laitetaan kierrätykseen

Mikäli muuta kysyttävää nousee leirien sisältöön liittyvissä asioissa, ota yhtettä:

Toiminnanohjaaja Anna Merikaiho

helsinki.toiminnanohjaaja@lastenliitto.fi
p. 045 137 2744