Espoo, Helsinki, Vantaa - Apuohjaajia kesäleireille 2024

Haluatko mukaan luomaan unohtumatonta kesää lastenleireille Espooseen, Helsinkiin ja/tai Vantaalle? Lastenliitto etsii nyt innostuneita ja idearikkaita ohjaajia kesäleireilleen kesä- ja elokuuksi.

Haluatko mukaan luomaan unohtumatonta kesää lastenleireille Espooseen, Helsinkiin tai Vantaalle? Lastenliitto etsii nyt innostuneita ja idearikkaita apuohjaajia kesän päiväleireilleen kesä- ja elokuuksi. 

Lastenliitto ry on vuonna 1972 perustettu lapsi- ja varhaisnuorisojärjestö, joka on perheitä lähellä ympäri Suomen. Järjestämme lapsille, nuorille ja lapsiperheille elämyksellistä, innostavaa ja lasten näköistä harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa, johon on helppo osallistua. Olemme olemassa, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa. Lastenliiton järjestämän toiminnan taustalla ovat yhdistyksen arvot: reilu, rohkaiseva, lapsilähtöinen sekä välittävä. Kaiken toimintamme keskiössä on osallisuus ja yhdessä tekeminen. 

#kivaayhdessä 

Helsingissä toimiva Helsingin Lastenliitto ry ja Vantaalla toimiva Vantaan Lastenliitto ry järjestävät kesällä 2024 leiritoimintaa ja kaipaavat nyt joukkoonsa lasten vapaa-ajanohjauksesta kiinnostuneita apuohjaajia.
 
 
Leiritoiminta 

Leiritoimintamme on kivaa yhdessä puuhailua erilaisten leiriteemojen parissa. Leiriviikkojen aikana keskitytään hauskaan yhdessä tekemiseen, nautitaan kesästä sekä puuhataan monenlaista. Päiviin sisältyy ohjattua teematoimintaa sekä vapaata valvottua leikkiaikaa. Jokainen leiri on yksilöllinen, sillä toiminta rakentuu lapsiryhmän ja ohjaajatiimin mukaan. 
 
Leirien päämääränä on tarjota lapsille unohtumattomia kokemuksia, oppimisen iloa sekä yhdessäoloa. Ohjaajien vastuulla on tarjota lapsille turvallinen ympäristö ja varmistaa tavoitteiden toteutuminen niin, että lapset saavat hienon leirikesän – unohtamatta kuitenkaan itse ohjaajien viihtyvyyttä!

Ohjaajamäärät leiripaikoissa vaihtelevat lapsimäärien mukaisesti. Leirit ovat viiden päivän mittaisia (poikkeuksena juhannusviikko ja tietyt teemaleirit) ja päiväleirien päivittäinen toiminta-aika on Espoossa 10-15, Helsingissä 9-15 ja Vantaalla 10-15. Ohjaajien työajat vaihtelevat kaupunki/leirikohtaisesti 5-7h/pv välillä.

Nuori työllistyy pääsääntöisesti 2 viikoksi kesä- ja elokuussa.
 
Yhdistystemme toimintaan sekä leireihin pääset tutustumaan tarkemmin Helsingin Lastenliiton nettisivuilta ja VantaanLastenliiton nettisivuilta.

Mitä ohjaajalta odotetaan sekä työnkuvat 
Lastenliiton ohjaaja on henkilö, joka näyttää omalla esimerkillään mallia, on empaattinen, osallistava, antaa lapselle aikaa ja kuuntelee, on tasapuolinen kaikille sekä luo turvallisen ilmapiirin toiminnalle. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, vaan sinulla on tärkeä tehtävä luoda turvallinen ja hyvä ilmapiiri, jossa lasten on luontevaa toteuttaa itseään. Ohjaajan roolina on toimia mahdollistajana. 
 
Apuohjaajalta toivomme iloista elämänasennetta, idearikkautta ja työhön sitoutumista. Kokemusta ryhmien ohjaamisesta tai lasten kanssa työskentelystä emme edellytä. Kaikkien ohjaajien työnkuvaan kuuluu toiminnan suunnittelu- sekä ohjaustyöt yhdessä oman leiritiimin kanssa. Lisäksi työhön kuuluu vastuu lapsiryhmän turvallisuudesta, tavaran huolto ja paikkojen kunnossapito. Apuohjaajan rooli on kuitenkin avustaa ja olla mukana niin, ettei hänellä ole täyttä vastuuta lapsiryhmästä.

Leiriohjelmat ovat osittain valmiina ja osittain ohjaajien suunniteltavissa, Lastenliiton arvojen ja laatukriteereiden mukaisesti, hyödyntäen Lastenliiton toimintamateriaaleja. Lisäksi suunnitelmia muokataan aina yhdessä lasten kanssa, jotta saadaan aikaan ryhmän näköistä toimintaa.

Lisäksi jokaiselta ohjaajalta edellytetään valmistautumista ja etukäteen perehtymistä toimintaan ja Lastenliiton yleisiin ohjeistuksiin. Järjestämme kaikille tehtäviin valituille perehdytyksen.
 
Ohjaajana toimimisen etuja 
Lastenliiton ohjaajana pääset osaksi alueen lapsi- ja varhaisnuorisotyötä sekä järjestömaailmaa. Meillä pääset toteuttamaan itseäsi ja ideoitasi sekä luomaan lapsille ikimuistoisen leirikokemuksen.
 
Lisäksi saat: 

  • Perehdytyksen Lastenliiton toimintaan sekä omaan työnkuvaasi
  • Esihenkilön ja työtiimin tuen 
  • Kirjallisen työsopimuksen ja työtodistuksen 
  • Palkan työstäsi. Palkka maksetaan yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaisesti, apuohjaajalle palkka on (9,21€/h). Ohjaajien päivittäiset työajat sovitaan leirikohtaisesti. 

Hakuaika ja hakeminen 
Hakuaika on 1.3.-30.3.2024. Vain lomakkeen kautta tehdyt hakemukset huomioidaan. Voimme olla yhteydessä haastattelupyynnöin jo ennen haun päättymisaikaa. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin 20.4.2024 mennessä.

Voit täydentää hakemustasi vapaamuotoisella videohakemuksella, jonka voit lähettää whatsappilla alla olevaan numeroon tai esimerkiksi jakaa pilvipalveluun tai youtubeen lisäämäsi videon linkin. Huomioithan, että katseluoikeudet ovat kunnossa. 

Tiedustelut ja mahdolliset videohakemukset (lomakkeen lisäksi) whatsappilla

Anna Merikaiho, Helsinki: 045 137 2744, helsinki.toiminnanohjaaja@lastenliitto.fi

Carita Elbaz-Toivanen, Espoo ja Vantaa: vantaa.koordinaattori@lastenliitto.fi