Sijaisohje sijaislistan ohjaajille

Ohjeet sijaisille:

Tervetuloa sijaislistalle! Keikat tulevat tekstiviestillä/whatsapp-viestillä silloin kun sijaistarve tulee tietoon, toisinaan jopa samana aamuna. Tieto avoimesta keikasta menee kaikille sijaislistan työntekijöille. Keikan saa yleensä se, joka nopeimmin ilmoittaa käytettävyydestään. Pidemmissä keikoissa pyritään mahdollisuuksien mukaan saamaan sama sijainen useammalle päivälle. Sijaislistalla olevilla ei ole velvoitetta vastaanottaa keikkoja. Toivomme kuitenkin, että ilmoitat meille, jos et ole enää käytettävissä sijaisena.

Iltapäivätoiminnasta

Lastenliiton iltapäivätoiminta on laadukasta, valvottua ja ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Leikki, liikunta ja ulkoilu ovat tärkeitä toiminnan sisällöllisiä painotuksia. Iltisten päivittäiseen ohjelmaan kuuluu ulkoilua, läksy-/ lepohetki, ohjattu toiminta sekä valvottua vapaata toimintaa. Ohjattu toiminta jakaantuu ryhmissämme päiväteemoihin, kuten esimerkiksi liikuntaleikit, kädentaidot, ohjatut ulko-ja sisäleikit, retkipäivät lähialueelle jne. Ohjaajat tarjoilevat kerhoilla päivittäin lapsille välipalan.

Tehtäviisi kuuluu yhdessä muiden ohjaajien kanssa varmistaa, että jokaisella lapsella on onnistunut, mukava ja turvallinen päivä iltapäiväkerhossa. Ohjaajilta odotetaan aitoa läsnäoloa lasten kanssa sekä välitöntä puuttumista mahdollisiin konfliktitilanteisiin. Kiusaamista emme hyväksy missään muodossa!


Päivän kulku

Työaika alkaa pääsääntöisesti klo 12.00, jolloin kaikkien ohjaajien tulee olla paikalla ja valmiina päivään.

Ip-kerhopäivä koostuu seuraavanlaisista asioista:

 • Läksyjen tekeminen (ei pakollista)
 • Vapaaleikki/ulkoilu/ohjattu toiminta
 • Välipala klo: 13.00–14.30 (päivästä riippuen)
 • Vapaa leikki/ulkoilu/ohjattu toiminta
 • Ulkoilu/vapaa leikki

Muistathan nämä asiat vielä!

Lasten valokuvaaminen on kiellettyä.

Puhelimen käyttö ei ole sallittua työajalla. Jos sinulla kuitenkin on välttämätön tarve puheluun työpäivän aikana, sovithan asiasta muiden iltapäiväkerhon työntekijöiden kanssa.

Huomioithan, että iltapäiväkerhossa ulkoillaan joka säällä. Huolehdi siis itsellesi säänmukaiset ulkoiluvarusteet.

Olemme savuton työpaikka.

Työntekijänä sinua sitova vaitiolo-ja salassapitovelvollisuus jatkuu myös työvuorosi päätyttyä.

Palkanmaksun ohjeet

Täytä omat yhteystietosi osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/597EFDC43D2D517A

Palkanlaskija lisää tietosi palkkaohjelmaan, jonka jälkeen pääset täyttämään työtuntisi. 

Kirjaudu palkka.fi palveluun osoitteessa https://www.palkka.fi Lisää palveluun toteutuneet työtuntisi kuukauden viimeiseen päivään mennessä. Tarkemmat ohjeet kirjautumiseen ja palkanmaksuun näet sivun alalaidassa liitteenä olevasta ohjeesta. Kirjautumiseen tarvitset omat pankkitunnuksesi.

Palkkakausi on kalenterikuukausi ja palkanmaksupäivä seuraavan kuukauden 10. päivä. (esim. palkkakausi helmikuu, maksupäivä 10.3.). Jos kuun 10. päivä on arkipyhä tai viikonloppu, on palkanmaksupäivä edeltävä arkipäivä. Sijaisten tuntipalkka on 12,28 €/h 1.9.2022 alkaen. Tuntipalkan lisäksi maksetaan lomakorvaus.

Toimipaikkakohtaisia ohjeita:

Aurinkokivi (osoite Aurinkokivenkuja 1, 01700 Vantaa ): Koululla toimii kolme ryhmää: Kamut, Oranssit Kameleontit ja Keltaiset Kameleontit. Koulun pääovi sijaitsee kadun puolella neuvolan oven vieressä. Tule pääovesta sisään, ala-aulasta nousee heti portaat ylös. Portaiden yläpäässä on lasiovet, joiden takana on aula ja pöytiä. Ohjaajat tulevat tähän aulaan pöytien ääreen vastaanottamaan lapsia. Tule yläkerran aulaan klo 12. Työpari perehdyttää tarkemmin päivän kulusta ja ohjelmasta. 

Hiekkaharju (osoite Talkootie 37, 01350 Vantaa): Koululla toimii neljä ryhmää Oranssit, Keltaiset, Vihreät ja Punaiset. Lapset tulevat klo 12 koulusta suoraan ulos, ohjaajat odottavat lapsia pihalla koulun päädyssä. Tule klo 12 koulun pihalle. Työpari perehdyttää tarkemmin päivän kulusta ja ohjelmasta.

Keimolanmäki (osoite Ajolenkki 8, 01700 Vantaa): Iltapäivätoiminnan tilana toimii käsityöluokka koulun ensimmäisessä kerroksessa. Koulun vieressä on päiväkoti ja koululla ja päiväkodilla on yhteinen piha-alue. Mene siis portista sisään, koulurakennus on heti oikealla puolella ja iltapäivätoiminnan tila pääovista sisään mennessä heti kenkähyllyjen vieressä.

Lehtikuusi (osoite Hiirakkotie 18, 01200 Vantaa ): Ryhmän sisätila on koulun ruokalassa. Lapset pääsevät koulusta klo 12.15. Ohjaajat odottavat lapsia kohtaamispaikalla koulun alapihalla (katoksen alla). Ohjaajat löytyvät koulun aulasta sohvien luota opettajanhuoneen ja ruokalan välistä klo 12. Työpari perehdyttää tarkemmin päivän kulusta ja ohjelmasta. Alakoulurakennus on parkkipaikalta katsoen pihan vasemmalla puolella. Pihan päädyssä on päiväkotirakennus ja oikealla puolella yläkoulu.

Länsimäki (osoite Pallastunturintie 27, 01280 Vantaa): Ryhmätila on Länsimäen koululla koulun alimmassa kerroksessa. Käytössä on oma sisäänkäynti parkkipaikan vieressä. Lapset tulevat koulun päättymisen jälkeen Rajakylän koululta kävellen. Päivän alkaessa tule Länsimäen koululle sisäänkäynnin eteen. Ovi on lukossa, ohjaajat tulevat avaamaan sinulle oven. Työpari perehdyttää tarkemmin päivän kulusta ja ohjelmasta. Työpari perehdyttää tarkemmin päivän kulusta ja ohjelmasta.

Mikkola (osoite Venuksentie 2, 01480 Vantaa): Ohjaajat tulevat lapsia vastaan koulun pihalle klo 12. Kohtaamispaikka on kaivonkannen luona lähellä sinisellä aidalla aidattua kenttää. Löydät ryhmän ohjaajan sieltä. Työpari perehdyttää tarkemmin päivän kulusta ja ohjelmasta.

Päiväkumpu (osoite Ismontie 2, 01420 Vantaa): Koululla on kaksi ryhmää, siniset ja vihreät. Tule koulun keskellä olevista ovista sisään, ruokalan vieressä olevasta aulasta löydät toiset ohjaajat. Sinisten ryhmän lapset otetaan vastaan aulassa, vihreiden ruokalan toisella puolella liikuntasalin luona. Lapset tulevat aulaan ja liikuntasaliin itse klo 12, jossa ohjaajat ottavat heidät vastaan. Työpari perehdyttää tarkemmin päivän kulusta ja ohjelmasta.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumerot:

Tästä löydät yhteystiedot ryhmään, johon olet menossa sijaiseksi. Jos et  paikan päällä löydä perille tai myöhästyt keikalta, ole yhteydessä suoraan ryhmään. Keikkaa vastaanottaessasi olet saanut tiedon mihin ryhmään olet menossa.

 • Aurinkokivi Keltaiset Kameleontit p. 0503634503
 • Aurinkokivi Oranssit Kameleontit p. 0505331822
 • Aurinkokivi Kamut p. 0503698791
 • Hiekkaharju keltaiset p. 045 895 0141
 • Hiekkaharju oranssit p. 045 162 4766
 • Hiekkaharju punaiset p. 045 642 8434
 • Hiekkaharju vihreät p. 0505811032
 • Keimolanmäki p.0505564320
 • Lehtikuusi p. 045 133 7866
 • Länsimäki p. 045 111 0495
 • Mikkola p. 045 136 2776
 • Päiväkumpu siniset p. 045 806 1679
 • Päiväkumpu vihreät p. 050 323 6544

 

Turvallisuusohjeistus

Vantaan Lastenliitolle on laadittu turvallisuusohjeet, jotka löydät tämän sivun alalaidasta. Perehdytysmateriaalina sijaisohjaajan tehtävääsi toimii tämän sivuston sisältö. Tutustu turvallisuusohjeeseen ja käy kuittaamassa se luetuksi TÄÄLTÄ.